Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOD CRTE

Aufwiedersehen

27.06.2006.
u 19:00

Svjetsko prvenstvo nije ništa izgubilo prijevremenim povratkom hrvatske reprezentacije u domovinu. Kako došli, tako otišli, nisu jedini.
No, ako nitko nije imao razloga zamijetiti hrvatske igrače, svakako jest hrvatske navijače. Ne, nisam bio u Njemačkoj ovih dana, možda dojam vara, možda je to samo iluzija televizijskih kamera, no, hrvatski navijači za nas bi ipak trebali biti najugodnije iznenađenje ovog Svjetskog prvenstva. Iako će malo koji od njih dogurati do finala, oni kao da su ga već i osvojili.

Čini se da su iz nekog drugog stoljeća (najvećim dijelom zapravo i jesu) oni izvještaji o hrvatskim huliganima koji divljaju na ulicama europskih metropola. I dalje je tu golema navijačka strast, huka koju su podigli za vrijeme utakmice s Brazilom ledila je krv u žilama. Čak i kad se gubilo. No, koliko god navijači bili vatreni, oni na terenu sve su učinili da se taj nadimak što prije zaboravi. Pogotovo u utakmici s Australijom. Kažu kako nisu imali sreće, no sreća ih je zapravo mazila od samog početka.

No do kraja mazi samo hrabre. Zabili su se u svoj šesnaesterac jer nisu imali ni snage ni volje da se iz njega izvuku. Poklonili su nam najkukavičkiju igra na cijelom prvenstvu.
No, to što radimo u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, radimo i u stvarnom životu i gospodarstvu. Čak i kad nam sreća napadno koketno namiguje, naši gospodarstvenici najviše vole igrati u vlastitom šesnaestercu.

Tamo je, valjda najugodnije. Pri tome zaboravljaju da se gol može dati samo u protivničkom.
Nogomet je, na sreću, još uvijek igra u kojoj mali mogu iznenaditi velike, jer ne igra 4,5 milijuna protiv 20 ili 50 milijuna već 11 protiv 11. No, i to se mijenja, statistički na pobjedu mogu zapravo računati samo  oni koji imaju malo više od 11 najboljih igrača. A to su ili veliki ili bogati. Najčešće i jedno i drugo.

Nije nikakvo iznenađenje što je istočna Europa na samom početku ispala iz igre, a iznenadili oni koji su na samom početku  još uvijek dovoljno motivirani da pokažu da mogu više, bolje i jače.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije