Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarstvenik godine

Ante Vlahović: Adris je Adris! Gradimo i ulažemo u izvrsnost

Ante Vlahović
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/9
04.12.2018.
u 08:11

Spremni smo za nove akvizicije. naši su poslovi dugoročno održivi

Gospodarstvenikom 2018. godine po izboru stručnog žirija Večernjeg lista izabran je Ante Vlahović, čelni čovjek rovinjske Adris grupe koja kontrolira ozbiljan turistički portfelj, najveću osiguravajuću kuću u Hrvatskoj, a širi se i na tržište proizvodnje hrane.

- Hvala još jednom na tome što ste prepoznali ono što radimo naša tvrtka i ja. Vrednovali ste Adrisovu različitost i usmjerenost na izvrsnost i znanje, a to su temeljne pretpostavke za konkurentnost bez koje nema ni dugoročne održivosti poslovanja - rekao je Vlahović primajući nagradu.

Istaknuo je da uz poslovni uspjeh nisu nezapažene ostale ni Adrisova socijalna osjetljivost i odgovornost te da kompanija slijedi čast u poslovanju i etičke principe.  

- Adris je Adris - sažeo je poslovni moto svoje kompanije Vlahović koji je više puta tijekom godine najavio spremnost rovinjske tvrtke da nastavi širenje poslovanja i organski rast i novim akvizicijama na tržištu. To je i bio poslovni model  kojim se kompanija koju vodi prometnula u jednu od najvećih kompanija u državi. Adris grupa je u posljednjih petnaest godina povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta.

Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Adris je investirao više od osam milijardi kuna, od čega u turizam više od četiri milijarde kuna. Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom od gotovo šest milijardi kuna i zapošljava više od šest tisuća ljudi. Tri četvrtine dionica kompanije i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 14,1 posto udjela, koje u svojim rukama drži Vlahović.

Ante Vlahović
1/27

Nakon glavnog dijela turističke sezone kompanija je ostvarila 752 milijuna kuna neto dobiti. U prvih devet mjeseci imala je 4,7 milijardi kuna prihoda, čime je zabilježila porast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Zarada, odnosno neto dobit rasla je brže čak 20 posto.

Ante Vlahović
1/10

Komentara 1

DU
Deleted user
08:39 04.12.2018.

jaka fora imati monopol i derati....to bi i todoric znal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije