Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvitovi uklonjeni

Američki menadžer upozorio: Za par godina nafta bi mogla stajati 300 dolara

Nafta
Foto: Reuters/PIXSELL
30.04.2018.
u 17:35

Andurandov glasnogovornik nije htio komentirati tvitove, koji su poslije uklonjeni s Andurandovog profila

Menadžer jednog od najvećih naftaških ulagačkih fondova upozorio je kako nije nemoguće da barel nafte za nekoliko godina dosegne cijenu od 300 dolara, a njegovi tvitovi u međuvremenu su uklonjeni.

Pierre Andurand (Andurand Capital Management LLP) objavio je jučer na Twitteru kako zabrinutost zbog utjecaja električnih vozila na buduću potražnju ograničava ulaganja u dugoročne projekte, prenosi Bloomberg. Paradoksalno, smatra Andurand, takvih strahovi mogli bi dovesti do velikog šoka.

- Ako cijene nafte ne budu rasle dovoljno brzo, nafta od 300 dolara za nekoliko godina nije nemoguća - napisao je Andurand, koji se također usprotivio konvencionalnom gledištu da troznamenkaste cijene nafte guše rast potražnje.

- Ne, nafta od 100 dolara neće ubiti gospodarstvo. I trebamo naftu skuplju od 100 dolara da potaknemo dovoljno ulaganja izvan SAD-a - poručio je.

Andurandov glasnogovornik nije htio komentirati tvitove, koji su poslije uklonjeni s Andurandovog profila.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Nafta
1/10
Ključne riječi

Komentara 8

PA
pavel1001
18:36 30.04.2018.

ajde,probajte hehehehe...

Avatar siva_sova
siva_sova
17:53 30.04.2018.

ako cijena nafte prijeđe 100 dolara to će skršiti svijetska gospodarstva pa će se puno manje nafte kupovati...

BE
Berlioz
23:02 30.04.2018.

Nemam ništa protiv da srpski novinari pišu za Večernji ako nemate čak ni priučenih novinara dovoljno ali molim Vas da onda pišu na hrvatskom ili da lektori prevedu cijeli članak prije objavljivanja. Na hrvatskom je članak potpuno besmislen jer nafta ne može stajati, pogotovo ne na bilo kojem iznosu dolara. Pretpostavljam da ste željeli napisati kako će koštati ili koja bi joj mogla biti cijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije