Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udružili snage

Adris grupa osnovala tvrtku za marikulturu i preradu ribe Cromaris

Petar Čobanković
Dino Stanin
02.10.2009.
u 19:13

Ta tvrtka nastala je spajanjem četiriju hrvatskih tvrtki za uzgoj i preradu ribe koje su, kako je kazao direktor Cromarisa Denis Pece, u novu tvrtku unijele svoju tradiciju i znanje.

Oduševljen sam što u vremenima pregovora za pristup EU neka hrvatska tvrtka iz jedne branše reinvestira svoju dobit u drugu branšu, i to u onu u kojoj je Hrvatska bila pionir još prije 30 godina, kazao je danas u Zadru ministar poljoprivrede Petar Čobanković sudjelujući na predstavljanju nove tvrtke Cromaris za marikulturu i preradu ribe koja će djelovati u sustavu Adris grupe.

Ta tvrtka nastala je spajanjem četiriju hrvatskih tvrtki za uzgoj i preradu ribe koje su, kako je kazao direktor Cromarisa Denis Pece, u novu tvrtku unijele svoju tradiciju i znanje.

A direktor investicija u Adris grupi Denis Vanđelić najavio je pak kako će u uzgajališta i nove tehnologije u Cromarisu u sljedećem razdoblju uložiti čak 21 milijun eura.

– Proizvodnju u sljedećih pet godina planiramo povećati tri i pol puta, pa smo tako u zadnjih godinu dana nasade i mrijest povećali za više od 20 posto. Naša bi godišnja proizvodnja tako do 2015. dosegnula 5000 tona lubina i orade – najavio je Damir Vanđelić, dok je ministar Petar Čobanković kazao kako se već puno učinilo u uzgoju ribe, budući da se trenutačno uzgaja oko 12.000 tona ribe, što donosi prihod od 100 milijuna eura.

– To je potaknulo i razvoj ostalih segmenata ribarstva jer je povećalo potrebu za malom plavom ribom koja služi kao hrana u uzgajalištima. Još nam je preostalo da što više ribe iz uzgoja usmjerimo u turizam, koji je najbolji izvoz bez prelaska granice – istaknuo je Petar Čobanković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije