Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5,96 milijardi kuna prihoda

Adris grupa očekuje rast troškova i neizvjesnu turističku godinu

Ante Vlahović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
18.02.2019.
u 10:30

Nedostatak radne snage u turizmu utjecat će na ukupan rast troškova osoblja u toj djelatnosti – ističe Uprava Adris grupe

Grupa Adris prošlu je godinu završila s ukupno 5,96 milijardi kuna prihoda, gotovo 8% više nego godinu ranije, uz neto dobit od 423 milijuna kuna, od čega je u zadnjem kvartalu ostvareno 1,14 milijarda kuna prihoda.

Adrisova turistička kompanija Maistra je pak godinu završila s prihodom od 1,19 milijardu kuna, oko 9% više u odnosu na 2017. te dobit 274 milijuna kuna, uz tradicionalan minus u zadnjem kvartalu zbog niske sezone, stoji u izvješću za zadnje tromjesečje.

Rast su lani zabilježila sva tri glavna segmenta poslovanja Adris grupe, Croatia osiguranje, Cromaris za preradu ribe te turistički dio kojom upravlja Maistra, a kompanija je spremna za nove akvizicije, kako je još u listopadu prošle godine izjavio predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović. Prije novih akvizicija Adris treba okončati svoju megainvesticiju u Rovinju, Grand Hotel Park čije se otvorenje planira za Uskrs ove godine, kako se neslužbeno govori.

Međutim, u Adrisu ne kriju da očekuju neizvjesnu turističku godinu.

– U turističkom dijelu grupe rizik predstavlja povratak određenih zemalja na europsko turističko tržište, i to politikom niskih cijena. Potencijalni rizik dampinga, prvenstveno se odnosi na zemlje iz mediteranskog kruga, poput, primjerice, Turske, Tunisa i Egipta.

Nedostatak radne snage u turizmu utjecat će na ukupan rast troškova osoblja u toj djelatnosti – ističe Uprava Adris grupe u izvješću objavljenom 
u petak na Zagrebačkoj burzi.

Pogledajte kolike su plaće u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 1

SE
serđo12
12:48 18.02.2019.

Godinama sam bio budala i pušio vaše cigarete!Sada vi malo pušite !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije