Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rošade

Bivši HT-ov šef Tomašković na čelo Croatia O., Vanđelić iz CO u upravu Adris Grupe

Adris grupa
Foto: Promo
30.01.2019.
u 17:17

Nadzorni odbor jedne od najvećih kompanija u Hrvatskoj, Adris Grupe, predložio je novu kadrovsku križaljku

Nadzorni odbor jedne od najvećih kompanija u Hrvatskoj, Adris Grupe, predložio je novu kadrovsku križaljku. Najveća novost je promjena na čelu Croatia Osiguranja na koje će zasjesti donedavni predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Davor Tomašković. Zamijenit će Damira Vanđelića, javnosti poznatog i po činjenici da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tom vrsnom menadžeru u privremenoj nestranačkoj vladi namijenila mjesto premijera. Vanđelić će u ovoj rošadi napredovati jer mu Nadzorni odbor čuva mjesto u upravi krovne kompanije.

- Uspješno je vodio kompaniju tijekom druge faze restrukturiranja, što je dovelo do rasta svih ključnih pokazatelja poslovanja- stoji u priopćenju iz Adris Grupe u kojem se najavljuje kako je Vanđelić predložen za člana Uprave Adris grupe, o čemu će odgovarajuću odluku donijeti Nadzorni odbor Adrisa, a bit će predložen i za člana Nadzornog odbora Croatia Osiguranja. Kako je predviđeno organizacijskim promjenama u Adrisu, za članove Uprave Adris grupe predloženi su i sadašnji direktor kontrolinga Adris grupe Hrvoje Patajac te direktor pravnih poslova Roberto Škopac. U studenom su u Upravu rovinjske kompanije ušli donedavni bankari Zagrebačke banke Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek.

Odobren im je petogodišnji mandat koji završava u listopadu 2023.S obzirom na to da je Stipanka Ivandić Štefanek imenovana direktoricom Abilie, Upravu će Adrisa, nakon provedbe svih navedenih promjena, činiti: mr. sc. Ante Vlahović, predsjednik Uprave, te članovi Marko Remenar, Damir Vanđelić, mr. sc. Hrvoje Patajac i Roberto Škopac. Već se mjesecima spekulira da bi se Ante Vlahović mogao povući s upravljačke pozicije u kompaniji, ali o tome nema službenih informacija. Taj je poduzetnik zbog izvrsnih rezultata kompanije koju vodi u prosincu proglašen Gospodarstvenikom 2018. godine po izboru stručnog žirija Večernjeg lista. - Hvala još jednom na tome što ste prepoznali ono što radimo naša tvrtka i ja.

Vrednovali ste Adrisovu različitost i usmjerenost na izvrsnost i znanje, a to su temeljne pretpostavke za konkurentnost bez koje nema ni dugoročne održivosti poslovanja – poručio je tada Vlahović saževši svoj poslovni moto u poruku 'Adris je Adris'. Vlahović je više puta tijekom godine najavio spremnost rovinjske tvrtke da nastavi širenje poslovanja i organski rast i novim akvizicijama na tržištu. To je i bio poslovni model kojim se kompanija koju vodi prometnula u jednu od najvećih kompanija u državi. Adris grupa je u posljednjih petnaest godina povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta.

Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta. Adris je investirao više od osam milijardi kuna, od čega u turizam više od četiri milijarde kuna. Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom od gotovo šest milijardi kuna i zapošljava više od šest tisuća ljudi. Tri četvrtine dionica kompanije i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 14,1 posto udjela, koje u svojim rukama drži Vlahović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije