Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENI ZA SURADNJU

A1 o nepostizanju dogovora oko N1: Naši korisnici postali su taoci United Media Grupe

A1 Hrvatska
A1 Hrvatska
26.03.2021.
u 15:04

A1 Hrvatska se u svom djelovanju prvenstveno vodi interesima svojih korisnika te nam je iz tog razloga žao što se N1 kanal nakon 29. ožujka 2021. neće emitirati na našoj TV platformi, navode

Kompanija A1 Hrvatska oglasila se danas ujutro priopćenjem vezano oko nepostignutog dogovora s United Media Grupom o distribuciji N1 TV kanala. No, nakon što ih je United Media Group pozvala da objave prepisku, kompanija A1 ponovo se oglasila priopćenjem.

Priopćenje koje su objavili ujutro prenosimo u cijelosti. 

"Unatoč svim nastojanjima A1 Hrvatska da tijekom posljednja tri mjeseca postigne dogovor s United Media Grupom oko distribucije N1 TV kanala, isti nažalost nije postignut. 

 I nakon što je United Media Group pokrenula medijsku kampanju pokušavajući manipulirati i vršiti pritisak na nas nazivajući komercijalne poslovne pregovore medijskom cenzurom, u dobroj smo vjeri i najboljem interesu naših korisnika do zadnjeg trenutka bili voljni nastaviti pregovarati, tražeći isključivo razumnu i poslovno održivu ponudu za distribuciju N1 kanala. 

Unatoč izjavama programskog direktora kako su spremni ponuditi distribuciju N1 bez naknade, ta opcija nikada nije službeno ponuđena tijekom pregovora, što potvrđuje da se cjelokupnom situacijom svjesno manipulira. 

Vođena interesom korisnika, A1 Hrvatska je bila spremna na duži period platiti i znatno veću cijenu distribucije od tržišno opravdane. United Media Group na to postavlja dodatni uvjet i zahtijeva tek šestomjesečni ugovor, unatoč uobičajenom trogodišnjem trajanju ugovora. Time nedvosmisleno dokazuje da nema namjeru postići dogovor i dugoročno omogućiti dostupnost N1 kanala za A1 korisnike.

A1 Hrvatska ne može prihvatiti ugovor na šest mjeseci jer to znači izbjegavanje stvarnog rješenja za nas i naše korisnike. Takav uvjet  predstavlja manipulaciju tijekom poslovnih pregovora, koje United Media Grupa stavlja u funkciju svojih pregovora s ostalim operatorima koje trenutno vodi te ovu situaciju koristi za pritiske na državne institucije u svrhu promjene zakonodavnog okvira.

A1 Hrvatska se u svom djelovanju prvenstveno vodi interesima svojih korisnika te nam je iz tog razloga žao što se N1 kanal nakon 29. ožujka 2021. neće emitirati na našoj TV platformi.

I dalje smo otvoreni za razgovore i suradnju sa svim ponuđačima atraktivnog programskog sadržaja koji su voljni partnerski surađivati i čije je emitiranje u interesu naših korisnika", navodi se u priopćenju. 

Nakon što ih je United Media Group pozvala da objave službenu prepisku vezanu za pregovore oko distribucije programa N1, A1 oglasila se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti. 

"A1 Hrvatska skreće pažnju na rečenicu iz reakcije United Media Grupe u kojoj se navodi kako je N1 bio spreman pristati na ponuđenu cijenu ali samo, citiramo „na određeni rok od 6 mjeseci dok se ne promijeni Zakon o elektroničkim medijima ili ne raspiše natječaj za slobodne televizijske frekvencije.“.

Iz navedenog je potpuno jasno da se vlasnik N1 u pregovorima s A1 Hrvatska nije rukovodio najboljim interesima svog vlastitog kanala niti interesima gledatelja tog programa, već isključivo svojim krajnjim ciljem, za koji kaže da je promjena zakona i raspisivanje koncesije. A1 Hrvatska i korisnici usluga A1 tako su postali taoci United Media Grupe koja kroz pregovore s nama i koristeći svoj medij pokušava ostvariti ciljeve koji s A1 nemaju nikakve veze.

A1 Hrvatska ponudila je za emitiranje kanala N1 mjesečnu cijenu po korisniku (neovisno gleda li korisnik N1 ili ne) koja je iznad tržišne i koju smo bili spremni povećati u drugoj i trećoj godini emitiranja, uz trogodišnji ugovor kakav je standard u ovom poslu. Na ugovor u trajanju od šest mjeseci nikako nismo mogli pristati jer bismo se, ako United Media Grupa i N1 ne bi uspjeli promijeniti zakon i osigurati koncesiju, zajedno s našim korisnicima za šest mjeseci našli u istoj ovakvoj ili još goroj situaciji.

A1 Hrvatska nije vlasnik medija kao United Media Grupa i naše pozicije u javnoj raspravi o ovoj temi nisu ravnopravne te zato činimo sve što možemo da potpunu informacije ponudimo prije svega svojim korisnicima. Nemamo praksu iznošenja detalja poslovnih pregovora javno, zbog čega i imamo dobre odnose sa svim ostalim poslovnim partnerima", navodi se u priopćenju. 

Spomenuto priopćenje United Media Group na koji se poziva A1 Hrvatska, možete pročitati OVDJE. 

 

Ključne riječi

Komentara 9

KO
Kološanin
09:56 26.03.2021.

Kao korisnik A1 Hrvatska, pozdravljam prekid suradnje s United Media Grupom. Donekle mi je žao sportskih programa, ali sve to debelo kompenzira prestanak emitiranja N1

BA
balance
10:19 26.03.2021.

N1 gdje Kristina iz Siska manipulira i laže.

MA
Majkomoja
09:38 26.03.2021.

Bravo za A1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije