Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

10 hrvatskih startupova u borbi za milijun kuna

HAMAG-BICRO
Foto: PR FOTO
1/2
PR
Autor
PR članak
06.07.2016.
u 12:47

Više od 100 projektnih prijedloga, 12 europskih država i 6 polufinalnih natjecanja: KICkoff Natjecanje 2016 postaje sve popularnije! U rujnu, odabrani timovi iz polufinala odlaze u Varšavu boriti se za nagradu od 10.000 eura, profesionalno mentorstvo i priliku sudjelovanja u KIC InnoEnergy Highway akceleratorskom programu uz financijsku potporu u iznosu do 150.000 eura.

Čak 10 hrvatskih timova s inovativnim idejama na području energetike natjecat će se u polufinalu KICkoff natjecanja koje će se održati u petak, 8. srpnja 2016. godine u Zagrebu (Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27) s početkom u 12 sati. KICkoff natjecanje provodi KIC InnoEnergy, europska tvrtka posvećena promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja na području održive energetike, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ d.o.o, Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), Step Ri znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT) i Centrom kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE) čije je snage udružio INVENTO Capital Partners.

KICkoff Natjecanje je poslovna ideja kojoj je cilj promicanje poduzetništva među mladima te pružanje potpore najboljim projektima koji mogu ubrzati održivi razvoj europskog energetskog tržišta. Više od 100 prijavljenih diljem Europe imat će priliku raditi s mentorima i sudjelovati na radionicama, a najbolji od njih dolaze pred stručni žiri u šest država: Bugarska, Hrvatska, Estonija, Grčka, Litva, Poljska i Mađarska.

U ponedjeljak, 4. srpnja u Razvojnoj agenciji Zagreb, mentori Andrey Shtylenko, Boris Golob, prof.dr.sc. Vedran Bilas i Ivo Friganović pripremali su hrvatske natjecatelje kako što bolje održati pitch.

Na polufinalu će se okupiti startup poduzetnici, poslovni i energetski stručnjaci, mentori, ulagači, entuzijasti, studenti i mediji. Svoje mjesto u žiriju osigurali su Ákos Dervalics, Damir Sabol, Ivica Meštrović, Predrag Vranić, Leopold Bottery te Frane Šesnić.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu, upoznaju i podrže svoje lokalne predstavnike 8. srpnja u Tribini Grada Zagreba gdje će se predstaviti startup ideje na energetskom tržištu koje bi mogle promijeniti svijet.

Ulaz je besplatan, a broj mjesta je ograničen.

Prijaviti se možete ovdje!

Želite prijaviti greške?