Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNA INVENTURA

Biblija 16.000 kuna – Sudac zabranjen!

13.11.2008.
u 17:27

PETAK, 8. 11.
Za kraj vijesti iz obijesti

Evo nekoliko kratkih tjednih vijesti. Kažu da je, nakon što je pročitala izjavu svoga sina Darka Milinovića: “Moja mama oduševljena je reformom zdravstva”, Milinovićeva mati, sva uspaničena zato što je spomenuo nju a ne premijera, rekla: “Ajme meni, tata Sanader će ga smijeniti!” Šefica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Hrvatske s EU žali se: “Ministri me bojkotiraju”. Navodno su neki HDZ-ovi ministri objasnili – kako je ne bi bojkotirali kad više radi za Srbiju nego za Hrvatsku! Kajin pozvao banke da građanima i poduzetnicima odgode otplatu kredita. U prvom redu – njegovoj supruzi. Na raspravi u SDP-u o međunarodnim odnosima nakon izbora Obame bili su – Celestin Sardelić, Damir Grubiša, Budimir Lončar... Nisu došli Boro Mikelić, Simo Dubajić, Veljko Kadijević... “Mafija najuspješnije poduzeće u Italiji” – do toga naslova u jednim novinama zamišljam ovaj – “Najuspješniji u EU – uzor Hrvatskoj”. Mesić traži da profit iz tvrki stranih vlasnika u Hrvatskoj ne ide u inozemstvo, a Sanader će zamrznuti plaće svih državnih službenika. Moj dodatni prijedlog: Mesića u inozemstvo, Sanadera zamrznuti!

SUBOTA, 9. 11.
Ples sa zvijezdama i gadostima

Čedna zabava “Ples sa zvijezdama” koju smo gledali večeras na HTV-u, razvratni kavez “Big Brother” na RTL-u i plaćeno sramoćenje zvano “Trenutak istine” na Novoj TV tri su “trenutka istine” hrvatskih televizija. Uglađena, građanska, još uvijek pristojna Hrvatska televizija u profesionalnosti će biti valjda još desetljećima nedostižna dvjema komercijalnim televizijama koje na nisku razinu računaju baš u svemu. HTV i ne mora pomišljati na komercijalne gadosti kakve imaju Nova TV i RTL, dok Novoj TV i RTL-u zacijelo nije ni stalo da kraj tih gadosti imaju profesionalce kojima će uljuđena komunikacija s gledateljstvom biti prvi zadatak. Kome može biti ugodan mrtvačko-ubilački, krvnički glas nevidljivog Big Brothera! Ili, u “Trenutku istine”, hladni cinizam voditeljice koja kao da je posuđena iz osoblja koncentracijskog logora! Ipak će vrhunski standardi HTV-a, čiji su izdanci Barbara Kolar i Duško Ćurlić koji sjajno vode “Ples sa zvijezdama”, i u području televizijske zabave ostati glavni kriterij, pa i kriterij za gledanost. Dakle, komercijalno njihalo hrvatskih televizija i ubuduće će prevaljivati luk od stila do ništarija.

NEDJELJA. 10. 11.
Jakost kune prema dolaru

Podosta je medija iz opskurnog dnevnog lista “Washington Times” prenijelo napad na hrvatsku svetinju – dr. Ivu Sanadera. Izvjesni Kuhner zbog porasta organiziranog kriminala predviđa odgodu ulaska Hrvatske u EU. Baš svašta! Pa on iz Amerike i nije mogao vidjeti ozareno lice Ive Sanadera nakon što je dobio obećanje da će pregovori završiti dogodine! I kako može napisati da Sanader “nije istinski zainteresiran za borbu protiv organiziranog kriminala” kad je u nju uključio Karamarka i Fabera te zadržao Bajića, a sva trojica su za njega i Mesića učinili sve što je trebalo – od uhićenja Gotovine do blistave obrade svjedoka protiv Glavaša i izostavljanja najgorih srpskih ratnih zločinaca te Nadana Vidošević i drugih elitnih aferaša. I kako može napisati da “vrh HDZ-a pljačka javna dobra i kompanije u državnom vlasništvu” kad nema dokaza jer procesa i nije bilo! I kako mu može biti sumnjivo to što je “Sanader posljednjih godina povećao svoju imovinu za nekoliko milijuna dolara” kad svi znamo da je Sanader te milijune uštedio kao glavni urednik u “Logosu”, intendant HNK u Splitu i Tuđmanov činovnik. Tako ti je to kad Amerikanac nije svjestan jakosti kune prema dolaru!

PONEDJELJAK, 11. 11.
Obama – ikona za maloumne

Već desetak dana ne možete otvoriti novine a da ne pročitate komentar o tome treba li ili ne treba Hrvatskoj njezin Obama, te je li ili nije moguć itd., itd. Nevjerojatno je koliko robujemo mitu, dojmu, pojavi, šoumenstvu, političkoj estradi! Obama još nije ni ušao u Bijelu kuću, još nitko ne zna kakav će biti, što će činiti i neće li možda biti lošiji od mnogih svojih prethodnika, možda i najlošiji, neće li možda u međunarodnim odnosima stvoriti kaos i sukobe veće od današnjih a samu Ameriku oslabiti. Ali ne samo Hrvatima – i mnogim drugima u svijetu potreban je idol, ikona, kao što su, na primjer, Kennedy ili Che Guevara, bez obzira na to što je prvi bio valjda najnemoralniji predsjednik što su ga Amerikanci imali a drugi obični ubojica! Upravo su mnogi po tome baštinici plemenskog mentaliteta što ga određuju poglavice, vračevi, totemi, tabui, fetiši... Britanski premijer čak pozove Obamu na “stvaranje novog svjetskog poretka”. Tim su riječima svoje planetarne vizije zvali Hitler i Bush, pa zar nam nije bilo dosta njihovih “novih svjetskih poredaka”!?

UTORAK, 12. 11.
Severini ostaje samo – Krleža

Premda im se ugurava, slikovito govoreći, skidajući se do gola, Severina nema uspjeha sa Srbima. Kao što znamo, prije točno dvije godine propali su joj koncerti u Americi te su i otkazani, a ponajviše stoga što su turneju bili organizirali Srbi pa Hrvati nisu htjeli kupovati ulaznice. Istina, spominjala se i neka prijetnja bombom kao razlog otkazivanja koncerata, ali je prevladao dojam: bomba koja ja raznijela Sverininu turneju bili su Srbi. Sada pak čitamo kako je u Srbiji propao njezin posljednji CD “Zdravo Marijo” kojeg je prodano oko 2200 primjeraka. Okrećući se prema turbofolku, pjevačica je ovaj CD i snimila ponajvećma za tržište u Srbiji i u BiH, a zacijelo se radi uspjeha na tom tržištu odlučila na izrugivanje katoličkoj svetinji. Ali nije zavela ni Jovu ni Muju. Dakle, da živi od srbijanske publike, ne bi imala ni za srpski grah, a o srpskom kajmaku mogla bi samo sanjati. A kako joj je bogohulni album propao i u Hrvatskoj, možda joj i ne ostaje drugo doli da živi od kazališnih uloga u Krležinim komadima, uz potporu Jurice Pavičića i Velimira Viskovića. Rekao bi cinik – Severini je jedina šansa Krleža a i Krleži Severina.

SRIJEDA, 13. 11.
Biblija 16.000 kuna – Sudac zabranjen!

Gotovo istodobno objavljena je vijest o tome da su razgrabljeni prvi primjerci “tajkunske Biblije”, luksuznog idanja koje košta 16.000 kuna, i o tome da je kardinal Bozanić, na razočaranje tisuća vjernika, poznatom karizmatiku Zlatku Sudcu zabranio propovijed u Svetištu Svete Matere Slobode na zagrebačkom Jarunu. Prva vijest govori o Crkvi antikristovski prilagođenoj novoj, izrabljivačkoj, kapitalističkoj, bogataškoj Hrvatskoj i njezinim elitama. A druga o strahu iste te Crkve od glasa razlike, glasa posebnosti i vjerske svježine koji bi zaprijetio lagodi biskupskih stražnjica, njihovoj slizanosti s tajkunima i vlastima, raskoši njihovih života i taštinama koje bi povrijedio nižerazredni svećenik pretekavši ih u omiljelosti kod vjernika. A što ćemo, kojiput se drugu Brežnjevu iz Vatikana omaknuo neki narodski hrvatski kardinal, ali je očito odlučio biti puno oprezniji!

ČETVRTAK, 14. 11.
Druže Zorane, Stipe i Ivo!

Koji lijevi novinar i komentator nije naoštrio pero kad se pročulo da su neki članovi Mladeži HDZ-a ustaševali u karlovačkom kafiću! A, naravno, kad još i nije bilo provjereno je li informacija točna, svoju je osudu brže-bolje izrekla izvana lutkica a iznutra HDZ-ova Anka Berus – ljupka Jadranka Kosor, bivša revna komunistička privrženica na Radio Zagrebu. Dobro, veličanje je ustaštva doista sramotno, jer je ustaška vlast bila zločinačka. Ali ništa manje zločinačka nije bila komunistička, partizanska vlast, no ni izdaleka toliko javnog uzbuđenja nisu izazvale pjesme “Od Vardara pa do Triglava”, “Druže Tito, mi ti se kunemo” i druge što su ih pjevali mladi esdepeovci u stožeru SDP-a u prošlogodišnjoj izbornoj noći. Dakle, ustaševanje se čak i izmišlja da bi se javnost imala čime mlatiti, ali mogu “proći” stihovi s kojima se išlo u agresiju na Hrvatsku i zakletve diktatoru Titu! Ali, tko zna, možda se Mesiću, Milanoviću i Sanaderu ono “Druže Tito” na putu od njihovih bubnjića do taštine preobrazi u “Druže Zorane”, “Druže Stipe” i “Druže Ivo, mi ti se kunemo”!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?