Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAS U NEVOLJI

Znate li čiji je broj telefona 1987? Ako ne, bolje si ga zapišite, može vam dobro doći

Mobitel
FREEPIK
03.02.2024.
u 07:55

U slučaju da imate problema sa svojim vozilom, HAK-ovi mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987 svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila.

Planirate li ovoga vikenda krenuti na putovanje sa svojim limenim ljubimcem? Ako je odgovor potvrdan, imajte na umu moguće izazove koji vas mogu zadesiti na cesti. Naime, problem s vozilom nešto je što se može dogoditi svakom od nas, stoga je bitno biti pripremljen.

Iz HAK-a su stoga objavili savjete kako pripremiti automobil za put, posebno ako je riječ o duljem trajanju. Važno je, napominju, provjeriti razinu ulja u motoru, osobito za vozila koja nemaju nadzor razine ulja putem putnog računala, razinu rashladne tekućine (ako je razina niska, može se dopuniti destiliranom vodom ili vodom iz slavine, ali ne više od 3 dcl), razinu tekućine za stakla, tlak u gumama prema tablici koja određuje nivo tlaka u gumama prema osovinskom opterećenju za određenu dimenziju kotača. Također, provjerite imate li rezervni kotač, rezervne žaruljice i osigurače te sigurnosnu opremu poput reflektirajućeg prsluka za svakog putnika, trokuta i kutije za prvu pomoć.

U slučaju da ipak imate problema sa svojim vozilom, HAK-ovi mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987 svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Poziv na taj broj je besplatan, a ako zovete iz inozemstva, možete HAK kontaktirati na +385 1 1987 odnosno +385 1 4693 700.

Također, podsjećaju iz HAK-a, prije polaska svakako provjerite kakvo je stanje u prometu na www.hak.hr, na HAK smartphone aplikaciji dostupnoj za sve platforme ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Test automobila Mercedes GLC Coupe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije