Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjena krova

Do novog platnenog krova po razumnoj cijeni

Mini
Foto: mini
17.04.2016.
u 15:00

Deset godina stari krov vjerojatno je već dotrajao, a kupnja novog se ne isplati. Zamjena platnenog krova stoji oko 5000 kuna

Svi smo barem jednom u životu poželjeli posjedovati kabriolet ili barem maštali o vožnji pod otvorenim nebom, no vrlo je mali broj onih koji su se naposljetku odlučili za kupnju ili si uopće mogu priuštiti takav potez. Kabrioleti su zabavni i pružaju nezaboravan osjećaj vožnje s vjetrom u kosi, no ujedno su puno skuplji od standardnih automobila, osobito oni koji, umjesto uobičajenog platnenog, imaju limeni sklopivi krov.

Rabljeni kabrioleti drže cijenu

Kabriolete je moguće pronaći i rabljene, ali s obzirom na to da gotovo svi vrlo dobro drže cijenu, eventualno se isplati kupnja samo modela starijih od, recimo, deset godina. Oni, pak, najčešće dolaze s krovom koji je u najmanju ruku dotrajao, često i oštećen, a ima i primjeraka čiji je krov potpuno neupotrebljiv za normalnu vožnju. Čak i ako krov vašeg željenog rabljenog kabrioleta nema vidljivih oštećenja i čini se u savršenom stanju, ako je stariji od deset godina, velike su šanse da su vremenski uvjeti i zub vremena načeli materijal te utjecali na njegova svojstva zaštite od vjetra i kiše. Za razliku od ostalih dijelova karoserije, krov kod kabrioleta, osobito platneni, s vremenom se troši i stari kao i svaki drugi potrošnji materijal vašeg automobila. Dakle, bit će potrebno dodatno ulaganje kako biste sanirali oštećenja ili u cijelosti zamijenili krov. No zamjena platnenog krova, ako želite originalni, gotovo uvijek nema smisla jer mu cijena često nadmašuje cijenu upravo kupljenog rabljenog kabrioleta. Stoga je jedino razumno i isplativo rješenje angažiranje usluga profesionalnog tapetara.

Stakleni stražnji prozor

Cijene variraju ovisno o modelu kabrioleta, no ako se radi o otvorenim izvedbama uobičajenih gradskih automobila, poput Fiat Punta Cabrio, ili kompakata kao što je VW Golf Cabrio, zamjena platnenog krova stajat će vas oko 5000 kuna. U slučaju da je vaš kabriolet moderniji te da ima stražnji prozor od stakla, umjesto od plastike kakav se nalazi na starijim kabrioletima, cijena novog platnenog krova može se popeti i do 10.000 kuna, a često i više. U cijenu su uključeni krojenje i šivanje, skidanje starog i montiranje novog krova. Ako se radi o jeftinijoj verziji platnenog krova, cijeli proces traje oko dva dana, a za skuplje je izvedbe platnenog krova potrebno utrošiti desetak dana zbog posebnog procesa ugradnje staklenog stražnjeg prozora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije