Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hyundai

Vraća se ime Tucson kao umanjena verzija Santa Fea

Hyundai
Foto: Hyundai
1/2
27.02.2015.
u 12:00

Korejci su nakon jedne generacije modela ix35 odlučili vratiti staro ime, a dimenzijama je novi model jedan od najvećih u klasi

Nakon što se jedna generacija Hyundaijevog kompaktnog SUV-a zvala ix35, Korejci u novoj, trećoj generaciji uspješnom automobilu vraćaju ime Tucson, kako se zvao u prvoj generaciji, od 2004. do 2009. godine.

Novo izdanje Hyundaijeva kompaktnog SUV-a, koji je i kod nas godinama najprodavaniji u klasi, bit će predstavljen na salonu u Ženevi.

Duljina od 447,5 cm

Dizajnerski se novi Tucson oslanja na veći Hyundaijev SUV Santa Fe (Hyundai je odlučio da će SUV/crossover gama imati drugačije nazive od standardnih oznaka sa slovom "i"). Pogotovo to vrijedi za veliku prednju masku s kojom izgleda markantnije, a općenito djeluje mnogo skladnije od ix35. Isto vrijedi i za unutrašnjost, u boljim razinama opreme kokpitom dominira veliki ekran osjetljiv na dodir, a tu su i mnogi luksuzni detalji i materijali.

Tucson se u odnosu na ix35 izdužio za 6,5 cm i s ukupno 447,5 cm postaje jedan od najvećih kompaktnih crossovera na tržištu. Zbog međuosovinskog razmaka od 267 cm (+3 cm) i tri cm veće širine, nudi i više prostora u kabini za noge i ramena. Na uštrb većeg komfora putnika prtljažnik je smanjen sa 590 na 513 litara.

Pet motora

Poboljšana je i sigurnost te lakoća vožnje raznim naprednim sustavima, poput sustava pomoći pri parkiranju, automatskog kočenja u nuždi, sustava zadržavanja vozila u voznoj traci...

Novi Tucson bit će dostupan s dva benzinska i tri dizelska motora. Početni je 1,6-litreni benzinac sa 135 konjskih snaga, a jači 1,6 agregat s turbopunjačem razvija 176 KS. 
Dizelaši su već poznati 1,7 sa 115 KS te 2,0 sa 136 i 184 konja.

Jači benzinac i 2-litreni dizelaši dostupni su s automatskim mjenjačem, a, dakako, Tucson će se moći kupiti s prednjim, ali i s pogonom na sva četiri kotača. I dalje će se proizvoditi u češkim Nošovicama, a na tržištu se očekuje tijekom ljeta.

>> Hyundai ix35 zategnuo bore i obogatio opremu

>> Kolekciju 2015. otvaraju novi Passat, Corsa 
i TT Coupe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije