Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDUKTIVNO PUNJENJE

Volvo dovršio studiju bežičnog punjenja električnih automobila

Volvo (1)
Foto: Volvo
1/4
25.10.2013.
u 16:58

Test je pokazao da se Volvo C30 Electric može potpuno napuniti bez ikakvog kabla za otprilike dva i pol sata

Švedski proizvođač automobila Volvo bio je partner u istraživačkom projektu testiranja mogućnosti induktivnog punjenja električnih vozila. Riječ je o punjenju koje umjesto kablova za prijenos energije koristi elektromagnetsko polje, a rezultati istraživanja pokazuju da ova tehnologija ima izglednu budućnost, poručuju iz Volva.

"Induktivno punjenje ima veliki potencijal. Bežična tehnologija je ugodan i učinkovit način prijenosa energije, a studija je pokazala da je i siguran. Još uvijek ne postoji zajednički standard induktivnog punjenja, stoga ćemo nastaviti naš istraživački proces i procijeniti pogodnost ove tehnologije u našim hibridnim i električnim automobilima", izjavio je u priopćenju Lennart Stegland, dopredsjednik odjela za električne pogonske sustave pri Volvo Car grupaciji.

"Test je pokazao da se naš Volvo C30 Electric može potpuno napuniti bez ikakvog kabla za otprilike dva i pol sata. Istodobno smo proveli testiranje sporog i standardnog punjenja zajedno s tvrtkom Inverto, koja je također bila partner u projektu", istaknuo je Stegland.

Volvo je pokrenuo stratešku suradnju s kompanijom Siemens kako bi razvio upotrebljivu tehnologiju električnog pogona i tehnologiju punjenja te je integrirao u svoje električne automobile.

>> Volvo Concept Coupé - P1800 nove generacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije