Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLVO

Što će vam ključ za automobil kad imate pametni telefon

Volvo
Foto: Volvo
1/7
19.02.2016.
u 21:46

Volvo je najavio da će već od 2017. godine kupcima nuditi automobile bez ključa

Pritisak na gumb ključa kojim se otvaraju vrata automobila ili guranje ključa u bravu prije pokretanja motora vozila uskoro će postati prošlostTako barem tvrde inženjeri iz švedskog automobilskog giganta Volva koji su na službenim stranicama predstavili vozilo koje sve naredbe prima uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu. 

Volvo je najavio da će već od 2017. godine kupcima nuditi automobile bez ključa – u vozilo će se ulaziti uz pomoć pametnih telefona, a oni će služiti i za pokretanje motora vozila. Najavljene novitete slijedit će, izgleda, i drugi proizvođači automobila koji su također najavili slične usluge. Volvo pametni telefon kojim se upravlja vozilom naziva “digitalnim ključem”, a zapravo je riječ o aplikaciji s pomoću koje će vlasnici “komunicirati” sa svojim vozilom, a veza se ostvaruje preko Bluetootha. Digitalni ključ vlasnici vozila moći će podijeliti putem pametnog telefona i s članovima obitelji.

 

>> Volvo je 20. rođendan svog pogona na sva četiri kotača proslavio na najbolji mogući način

>> Šveđani do 2020. godine najavili automobil “otporan na pogibije”

Komentara 5

JO
josip
22:16 19.02.2016.

key less go postoji vec 12 godina. tako da je ovo nista novo samo mogucnost kradje jos laksa.

PI
pitijestpit
01:02 20.02.2016.

opet topla voda

Avatar Milokliz
Milokliz
14:57 20.02.2016.

I kad padne telefon u lokvu vode ispred auta sjednes i places nad prokletom sudbinom.... Makar mi je Volvo dobar skroz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije