Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI SUV

Volkswagen u Indiji predstavio redizajnirani koncept Taigun

VW Taigun
Foto: Volkswagen
1/6
06.02.2014.
u 10:37

Za razliku od prvog koncepta, sadašnji ima novi stražnji dio s rezervnim kotačem postavljenim vani

Volkswagen je na auto-salonu u New Delhiju predstavio Taigun, koncept SUV-a koji je dosta blizu proizvodnoj verziji.

Za razliku od prvog koncepta, koji je predstavljen još 2012. u Brazilu, sadašnji ima novi stražnji dio s rezervnim kotačem postavljenim vani. Naime, upravo su takvo rješenje željeli vozači kako bi mogli pristupiti kotaču, a da ne moraju vaditi sve stvari iz prtljažnika, pa im je VW uslišio želje.

Taigun je SUV kompaktnih dimenzija, dug je 3859, širok 1728 i visok 1570 milimetara, a unutrašnjost je prostrana, tvrde u VW-u. Prtljažnik ima 280 litara, odnosno 996 sa spuštenim stražnjim sjedalima.

Auto pogoni jednolitreni turbobenzinac TSI sa 110 konjskih snaga koji troši 4,7 litara na 100 km te ispušta oko 110 g/km CO2, a dolazi u kombinaciji sa šestbrzinskim ručnim mjenjačem. Auto ima masu od 998 kg, a ubrzava do 100 km/h za 9,2 sekundi. Na njemačkim autocestama dosegnuo je brzinu od 186 km/h.

>> Škoda Yeti - gradski šminker ili terenac s pogonom na sve kotače

Foto: AlfaRomeo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije