Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'neobjašnjiva ispuštanja'

Volkswagen otkrio nove probleme na 800.000 vozila

Volkswagen
Foto: Reuters/PIXSELL
03.11.2015.
u 22:23

Volkswagen je već okaljan skandalom varanja na testovima količine ispušnih plinova za dizelska vozila

Volkswagen je objavio u utorak da su "neobjašnjiva ispuštanja" ugljičnog dioksida otkrivena na oko dodatnih 800.000 dizel automobila te tvrtke, u vrijednosti oko 2 milijarde eura.

– Tijekom internih ispitivanja, neobjašnjiva zastranjivanja otkrivena su u pogledu razine CO2. Na temelju sadašnjih spoznaja, oko 800.000 automobila Volkswagen zahvaćeno je tim problemom – navela je tvrtka u priopćenju.

Volkswagen je već okaljan skandalom varanja na testovima količine ispušnih plinova za dizelska vozila.   

Najveći svjetski proizvođač automobila priznao je 18. rujna da je u dizelska vozila ugradio ilegalni softver kako bi zavarao američke nadzorne službe glede stvarne razine emisije ispušnih plinova, izazvavši time najveću poslovnu krizu u povijesti.

Za sada Volkswagen koji proizvodi automobile 12 raznih marki, procjenjuje gospodarske rizike na oko 2 milijarde eura, nakon te nove afere. Tvrtka inzistira na činjenici da "sigurnost njezinih automobila nije dovedena u pitanje".

Glasnogovornik tvrtke je precizirao da su primijećene nepravilnosti u razini ispuštanja CO2 diesel motora 1,4 litara, 1,6 litara i 2 litre na modelima VW, Škoda, Audi i Seat, kao i jednom benzinskom motoru.

>> Volkswagenu gubitak od 3,4 milijarde eura nakon afere s lažiranjem podataka

Ključne riječi

Komentara 11

JU
jurajuric116
23:10 03.11.2015.

e jesem ti ga. ovo već izgleda kao slabotaža. jel to ono dok voziš golfića dizla bez trunke dima, pa odjednom iza mene crni oblak dima i neke ćudne lampice gore po kontrolki. vele da se to regenerira filter. znači ono kaj je štopal 10000km odjednom izbaci koncentrirano u atmosferu.

ZA
zagabria1
23:29 03.11.2015.

Ma čekaj, Nijemci su pošteni, ne bave se oni takvim stvarima. ili...?

ZG
zgbzoran
22:55 03.11.2015.

das auto hahahha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije