Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AutoStyle

Vodič kroz birokraciju: kako do punjača za električni auto pred kućom

AutoStyle
Dalibor Urukalović/PIXSEL
09.07.2021.
u 13:09

U srijedu 14. srpnja uz Večernji list pronađite novi AutoStyle na dar

Propitivanja oko električnih vozila svela su se na dva najbitnija problema – još uvijek visoke cijene i (ne)dostupnost punionica. Cijene električnih automobila visoke su zbog u njih ugrađene tehnologije, i ne treba očekivati da će u sljedećem periodu bitno pasti. Ostaje nam problem punjenja. 

Trenutačna situacija s punionicama šarolika je, ali one su većinom locirane na autocestama, uz trgovačke centre i u centru grada. No, upravo na tim lokacijama nisu velike stambene zgrade. Kako bi prosječan hrvatski građanin u svoj život bez većeg žrtvovanja komfora mogao uklopiti električni automobil, treba rješavati problem njegova punjenja u stambenim zonama, uz stambene objekte.

 U novom broju magazina za automobile i lifestyle – koji ćete u srijedu, 14. srpnja, na dar dobiti uz Večernji list – potražite detaljan vodič kroz birokraciju koja očekuje vozača željnog punionice za električni automobil u blizini mjesta stanovanja. U dvorištu svoje obiteljske kuće ili na privatnom parkirališnom mjestu u sklopu stambene zgrade u kojoj stanuje. Ili, možda, na javnom parkiralištu u blizini stambene zgrade u kojoj ima stan. 

Od čega krenuti i koliko ukupno stoji akcija postavljanja punionice za električni automobil pred privatnom kućom ili većom stambenom zgradom? Provjerite u novom broju magazina AutoStyle, koji obiluje zanimljivim temama i recenzijama novih automobila.

 Od 2025., odnosno 2030. godine (kako koji proizvođač i kako u kojoj državi) mnogi će nuditi samo hibridne i električne modele. Oni su trenutačno skuplji od automobila s konvencionalnim motorima, pa je razumljivo da su kod hibrida najtraženiji upravo oni najjeftiniji. 

Nadalje, do auta na struju može se i prerađivanjem benzinskog ili dizelskog vozila, kako je to sam napravio naš čitatelj iz okolice Varaždina. Električni automobili danas s jednim punjenjem nude doseg s kojim je moguće uputiti se i na dulja putovanja. Tako smo i mi obišli sve hrvatske županije te donosimo specifičnosti i preporuke za svaku od njih. U nekima se nalaze i popularni kampovi. 

U novom broju magazina AutoStyle provjerite gdje je i kako u Hrvatskoj dopušteno kampirati te koliko to stoji. 

Magazin potražite na dar uz Večernji u srijedu 14. srpnja. Na svim kioscima!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije