Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbijanje mita

Videoigrice ne utječu negativno na ponašanje djece!

igrice
Davor Javorović/PIXSELL
18.11.2013.
u 07:45

Rezultati istraživanja, u kojem je preko 11 tisuća majki bilježilo promjene u ponašanju svoje djece, pokazuju da ona djeca koja 3 ili više sati gledaju televiziju u dobi od 5 godina ima problema u ponašanju u dobi između 5 i 7 godina.

Velika britanska studija pokazala je da igranje kompjuterskih igrica nema negativnih učinaka na kasnije ponašanje djece. S druge strane, kod one djece koja previše gledaju televiziju se vidi "malo pogoršanje u ponašanju", piše Forbes

Ova studija je pokazala da, usprkos stereotipima koji vladaju, da ima malo osnove za pretpostavke da igranje kompjuterskih igrica ima veze sa psihološkim ili emocionalnim problemima u kasnijoj dobi. Rezultati istraživanja, u kojem je preko 11 tisuća majki bilježilo promjene u ponašanju svoje djece, pokazuju da ona djeca koja 3 ili više sati gledaju televiziju u dobi od 5 godina ima problema u ponašanju u dobi između 5 i 7 godina. 

S druge strane, rezultati studije su pokazali da igranje kompjuterskih igrica u dobi od pet godina nije povezano sa problemima u ponašanju. 

>>Mladić 'navučen' na igrice pet godina nije izašao iz kuće

Ključne riječi

Komentara 3

GO
Gost
09:00 18.11.2013.

Istraživanje očito može dati rezultate kako se kome svidi.

JS
JUREK SKAJNICKIN
11:00 18.11.2013.

Istrazivanje? Tko je narucio ovo istrazivanje?

Avatar cuckoo
cuckoo
09:56 19.11.2013.

nešto ne valja s tim istraživanjem ja si obično nakon partije warcrafta volim ubit susjeda ili dva vjerojatno i ostali gameri tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije