Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osramotili se

VIDEO Kakav gaf na predstavljanju Teslinog kamioneta, izgubili 768 milijuna dolara

Tesla Cybertruck
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
23.11.2019.
u 20:57

– Nije moguće, sigurno je neka pogreška, pokušaj s drugim – prokomentirao je Musk. Von Holzhausen je ponovio postupak i staklo je – opet puknulo

Praktično svaki put kada se pojavi, Elon Musk, čelni čovjek Tesle, napravi od sebe globalnu vijest. Sada je uspio da nakon predstavljanja novog modela, dionice njegove tvrtke izgube na vrijednosti, umjesto da porastu, kao što je uobičajeno. Jedan je razlog, da se slobodnije izrazimo, neobičan dizajn novog Teslina “cybertrucka”, odnosno prvog njegova kamioneta.

Internetom se šire komentari da stvar izgleda kao da je nacrtana za velikog odmora u školi. No, dodatno je stvar pogoršala sama prezentacija na kojoj se Musk hvalio kako karoserija novog Tesle može izdržati i pogodak metkom kalibra 9 mm, a i staklo je gotovo jednako čvrsto. Pa je zatražio Teslina dizajnera Franza von Holzhausena da u staklo baci metalnu kuglu. I staklo je – puknulo.

– Nije moguće, sigurno je neka pogreška, pokušaj s drugim – prokomentirao je Musk. Von Holzhausen je ponovio postupak i staklo je – opet puknulo. Rezultat je gubitak od šest posto vrijednosti dionica Tesle. Uspio je to Musk i prije godinu dana kada je u jednoj internetskoj emisiji – zapalio džoint.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Ronin
Ronin
21:44 23.11.2019.

Glupost. Svako staklo otporno na metke može puknuti od udarca željeznom kuglom ili kamenom, ali ne i probiti.

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
21:23 23.11.2019.

Bolje da pravi tenkove nego kamionete.

GR
gragakarlovac
22:10 23.11.2019.

Poanta je da nije probilo, sredit će oni to do 2021...a gdje su strojevi iz VW, Audi, Jaguar koji su najavili 2018??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije