Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Unajmljivanje auta sve je češća praksa u Hrvatskoj. Evo na što trebate paziti!

ORYX Rent a car
07.09.2020.
u 11:12

Što imaju zajedničko vikend putovanje, odlazak na svadbu ili avanturistički izlet po stranoj zemlji? Osim naravno odličnog provoda, svako od ovih putovanja traži maksimalnu mobilnost, fleksibilnost i sigurnost koju javni prijevoz ili dijeljene vožnje ne mogu garantirati.

Donosimo vam savjete kako izabrati najkvalitetnije vozilo, pritom maksimalno uštedjeti i na kraju se vratiti samo s lijepim uspomenama.

1. KOJU RENT-A-CAR KUĆU ODABRATI?

Našli ste idealno vozilo, a i cijena je bezobrazno niska? Iako trenutno živimo u vremenima u kojima se svaka kuna triput okrene, isto tako znamo da „škrtac uvijek plaća dvaput“. Koliko dugo posluje vaš željeni rent-a-car? Ima li neovisnih nagrada i priznanja? Ima li fizičku poslovnicu i broj za pritužbe? Dezinficiraju li vozila prije najma? Možete li ih u svakom trenutku nazvati i saznati transparentne informacije o najmu? Ne budite lijeni i prilikom odabira rent-a-car kuće dajte si truda i postavite prava pitanja.

2. KOJE VOZILO ODABRATI?

U šumi ponude vidjet ćete razne kratice koje ni iskusnijem vozaču neće imati previše smisla. Ukratko, radi se o skupinama vozila sa sličnim karakteristikama, pa tako imamo Cargo, Combi, Caravan, Gradski auto, Compact, Limuzina, Monovolumen ili SUV. Ovisno o broju putnika, duljini putovanja i količini opreme i prtljage, odaberite pravo vozilo za vas.

3. ZNAJTE ŠTO TOČNO DOBIVATE UZ SVOJ NAJAM!

Dugačke ugovore o najmu uglavnom čitamo kad se nešto loše dogodi, a tada je najčešće prekasno reagirati. Odaberite samo opcije koje su specifične za vaš najam. Putujete li izvan granica Hrvatske? Želite li vozilo vratiti u drugu poslovnicu? Morate li vratiti pun tank vozila? U koliko sati morate vratiti vozilo? Vozite li malo dijete? U današnje doba budite sigurni i u sigurnost i higijenu vozila i unajmite samo od provjerenih i stabilnih rent-a-car kuća. Dezinficira li se vozilo prije svakog najma? Ovo su sve važne stavke ugovora, koje vas u slučaju nezgode mogu koštati stotine ili tisuće kuna, ukoliko na njih unaprijed niste mislili. Tražite rent-a-car kuće koje nude online rezervaciju u kojoj možete vidjeti točno što plaćate i kada, a u slučaju nepredviđenih okolnosti lako otkažete.

4. ZAŠTITITE SE OD NEPREDVIĐENIH ŠTETA       

Iskustvo najma ne bi vama uvijek bilo vrhunsko kad bi se svaki klijent prije vas prema vozilu ponašao kao prema jednokratnoj robi. Uzmite jedan od zaštitnih paketa, a najpovoljnije ćete proći ako to uradite direktno u rent-a-car kući, a ne preko posrednika. Već od stotinjak kuna po najmu možete mirno spavati znajući da vas na kraju najma ne očekuju dodatni troškovi ako ga nenamjerno oštetite. Kamenčići na staklu, udubljenja u karoseriji, nemar, mrlje ili pak oštećenje podvozja zahtijevaju veće popravke i stoga vas u slučaju da se niste zaštitili, mogu stajati mnogo više od cijelog ljetovanja. Zaštitni paketi tu su da vam smanje troškove, olakšaju putovanje i omoguće veću fleksibilnost.

5. AKO JE RENT-A-CAR RENOMIRAN, DEPOZIT JE OBAVEZAN

Ako ste pročitali točku br. 4, znat ćete zašto je potrebno osigurati se od nepredviđenih troškova. Depozit od cca 1.500 kuna ili više rent-a-car kuća rezervira na vašoj kreditnoj kartici, stoga ju imajte sa sobom. I ne, to ne znači da vam je kartica „blokirana“, nju i dalje možete normalno koristiti. Polog u gotovini renomirane kuće ne primaju. Kad biste čuli sve horor priče posljedica nemarnog rukovanja vozilom, kao što su palež, potapanje, rezanje karoserije i rezanje guma, znali biste zašto je ovo potreban i jako važan korak. Nakon najma, a ako ste imali zaštitni paket, u slučaju šteta neće vam se morati naplatiti dodatan trošak. Zvuči super, zar ne?

6. NAJAM NA DUŽE VRIJEME – I TO JE MOGUĆE!

Dugoročni najam vozila idealno je i iznimno praktično rješenje ako ste u postupku kupnje vozila, ali ne možete čekati pouzdano vozilo. Najbolji rent-a-car brine se o kompletnom redovnom održavanju, servisiranju, osiguranju i registraciji, vozilo se dostavlja vama na željenu lokaciju, a možda čak dobijete i čokoladu!

7. ALI, ŠTO AKO…?

Ako vam se na putovanju dogodi bilo što, a da ne uključuje dobar provod, na raspolaganju su vam sve nadležne državne službe (112, 192), a mnogi rent-a-carovi imaju i mogućnost zvanja poslovnice u kojoj ste unajmili vozilo.

Za udobnost u putovanju jamči vam ORYX Rent a car, najnagrađivanija hrvatska rent-a-car kuća s 12-godišnjim iskustvom koja je, između ostalih nagrada, za 2020. godinu osvojila prestižnu nagradu za najvišu kvalitetu usluge. Uz najširu ponudu vozila svih klasa i najvišu razinu korisničkog iskustva, prisutni su na 13 lokacija diljem Hrvatske u osam gradova i šest zračnih luka. Sva vozila se prije najma dezinficiraju i oblažu zaštitnom folijom za maksimalnu sigurnost, a lakoća i sigurnost najma poduprta je online s bilo kojeg uređaja, dodatnim popustima i chat podrškom s kojom se međusobni kontakt svodi na minimum.

Uživajte u stvaranju uspomena i sigurno se zabavite!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije