Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon u Indiji

Ukidaju klasičan zvuk trube u automobilu. Zamijenit će je jednom vrstom glazbe

Automobil, vožnja
Pixabay
14.10.2021.
u 09:00

Također razmišljaju o zamjeni sirena hitne pomoći i policijskih automobila ljepšim zvukovima

Indijski ministar cestovnog prometa i autocesta Nitin Gadkari rekao je novinarima na svečanosti otvaranja autoceste u Nashiku da planira zakon koji će propisati da se tradicionalna indijska glazba koristi kao zvuk truba automobila, odnosno kao ono što su dosad bile klasične sirene.

Također razmišlja o zamjeni sirena hitne pomoći i policijskih automobila ljepšim zvukovima kako bi se ljudi osjećali bolje. Kandidat za takve zvukove je pjesma koji je čuo na radiju, piše revijahak.hr.

Ministar smatra da su glasne sirene dosadne i da narušavaju sluh. Alternativni zvukovi za sirene uključuju flaute, indijske tabla bubnjeve, violine, usnu harmoniku… Inače, u Indiji su epske prometne gužve i u njima se trubi gotovo stalno, a ta buka izluđuje stanovnike koji žive uz prometnice.

Video: Vrata od automobila trebali bi otvarati desnom, a ne lijevom rukom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije