Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljamo Ghibli

U najmanjem Maseratiju kuca dizelsko srce

maserati ghibli (1)
Foto: Maserati
1/8
07.06.2013.
u 15:29

Dizelski motor razvija 275 konjskih snaga, koje se putem 8-stupanjske automatike prenose na stražnje kotače

Svoj novi najmanji model Maserati je nedavno posve izložio javnosti - nakon premijernog pokazivanja na salonu u Šangaju, objavljeni su i tehnički podaci. Ghibli, nova sportska limuzina s četverim vratima, u višoj srednoj klasi s trona planira svrgnuti Audi A6, BMW Serije 5 i Mercedes-Benz E-Klase.

U odnosu na starijeg \'brata\', Maseratijev model Quattroporte, Ghibli je manji i donosi više sportskih gena. Na izduženoj karoseriji upečatljivi su kratki prevjesi, već karakteristični za Maserati. Novi početni model luksuzne marke ostat će zapamćen kao prvi Maserati pokretan dizelskim motorom. Iz motorne ponude, naime, može se izabrati 3,0-litreni dizelski V6 motor. Iz 2987 kubičnih centimetara zapremine dizelaš izvlači 275 konjskih snaga pri 4000 okretaja, a značajno je i 570 Nm pri 2000-2600 o/min (600 Nm u overboostu). Maksimalna brzina elektronski je ukroćena na 250 km/h, a dizelski Ghibli za sprint do stotke utroši 6,3 sekunde. Po specifikaciji proizvođača, Ghibli dizel u prosjeku na stotinu prijeđenih kilometara treba šest litara goriva.

Benzinsku ponudu čine dva V6 bi-turbo agregata koji raspolažu sa 330 odnosno 410 konjskih snaga. Svi motori serijski su upareni s 8-brzinskim automatskim mjenjačem. Ghibli standardno ima pogon na stražnje kotače, ali u ponudi je i Q4 izvedba s pogonom na sva četiri kotača, koja sa benzinskih 410 konja potegne do maksimalnih 284 km/h. Ubrzanje do stotke ovdje traje svega 4,8 sekundi.

Novi Maserati dug je 497,1 cm, širok 194,5 i visok 146,1 cm, uz 299,8 cm međuosovinskog razmaka. Prtljažnik mu prima 500 litara. Model težak 1745 kilograma ima idealnu raspodjelu težine - sprijeda 51, a straga 49 posto.

>> Pogledajte uništavanje Maseratija vrijednog 420 tisuća dolara!

>> FOTO Quattroporte - suvremena izvedba elegantnog klasika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije