Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EuroNCAP: Objavjeni su rezultati najnovijih crash testova provedenih na dvanaest auta

Toyoti Urban Cruiser samo tri zvjezdice, Chevroletu Sparku četiri

crash test
arhivska fotografija
02.11.2009.
u 11:00

Crossover model Infiniti FX osvojio je najbolje ocjene u segmentu ponuđene sigurnosne opreme

Za kraj godine EuroNCAP pripremio nam je rezultate najnovijih testiranja na čak dvanaest modela.

Posljednjem “razbijanju” podvrgnuti su abecednim redom: BMW X1, Chevrolet Cruze, Chevrolet Spark Citroën DS3, Infiniti FX, Mazda3, Mercedes-Benz E klase, Mercedes-Benz GLK, Opel Astra, Peugeot 5008, Toyota Urban Cruiser i Volkswagen Scirocco.

Deset novih odlikaša
U današnje se doba gotovo pod normalno podrazumijeva dobivanje “petica”, a pažnju ipak više privlače modeli koji su podlegli. Od spomenutih je Chevrolet Spark osvojio četiri zvjezdice, a Toyota Urban Cruiser još jednu manje.

I dok se kod Chevrolet Sparka izostanak jedne zvjezdice pravda time da nijedna izvedba serijski nema ESP, a ove je godine pooštren način testiranja, iznenađenje je ipak Toyota Urban Cruiser.

Naime, riječ je o modelu koji je na polju zaštite odraslih putnika osvojio samo 58 posto ukupnih bodova. Bez obzira što je automobil opremljen zračnim jastukom za koljena, ozljede na lijevom koljenu lutke koja se koristi na testiranju nisu zanemarive.

Struktura konzole predstavlja rizik za ozljede koljena vozača i suvozača. Osim toga, u slučaju bočnog udara zračna zavjesa nije uspjela spriječiti ozbiljniji kontakt s glavom gdje su također primijećene ozljede.

Vrlo dobar Cruze
I dok je Spark osvojio četiri zvjezdice, drugi Chevroletov model, Cruze, može se 1pohvaliti puno boljim rezultatom. Čak 96 posto osvojenih bodova u zaštiti odraslih putnika najbolji je rezultat od svih dvanaest trenutačno testiranih automobila. Infiniti FX, sa čak 99 posto osvojenih bodova u području ponuđene sigurnosne opreme, ostvario je najbolji rezultat, a samo dva postotna poena zaostao je Peugeotov model 5008.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije