Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elektrifikacija

Toyota RAV4 kao plug-in hibrid s 304 KS i 6,2 s do stotke

Toyota RAV4
Foto: Toyota
1/2
28.11.2019.
u 07:52

RAV4 Plug-in Hybrid u svakom će slučaju omogućiti prelazak više od 50 km samo na struju, koliko je dnevni europski prosjek u vožnji do posla i nazad

Na sajmu automobila u američkom Los Angelesu, japanska Toyota predstavila je plug-in verziju svog SUV modela RAV4. RAV4 je dosad bio dostupan u hibridnoj verziji bez mogućnosti punjenja baterija (HSD), dok će sada prvi put biti na raspolaganju i u PHEV verziji, koju je Toyota promovirala u modelu Prius PHEV. Ali, RAV-ov će PHEV sustav biti znatno moćniji od HSD hibrida koji razvija maksimalnih 222 KS.

Tehnički podaci zasad su samo djelomično dostupni. Toyota RAV4 PHEV temelji se na 2,5-litrenom Hybrid Dynamic Force benzinskom motoru koji je jednak kao i kod standardnog RAV4 HSD hibrida, ali uz pomoć elektromotora sinergijski razvija čak 306 KS. a to bi mu prema Toyotinu službenom izvješću trebalo biti dovoljno za ubrzanje s mjesta do 100 km/h za samo 6,2 sekunde. Dakle, kao u sportskim modelima automobila. Osim toga, RAV4 PHEV imat će domet vožnje samo na struju veći od 60 km prema WLTP ciklusu mjerenja, što je prema Toyotinim riječima više od svih drugih PHEV konkurenata u SUV-D segmentu vozila.

RAV4 Plug-in Hybrid u svakom će slučaju omogućiti prelazak više od 50 km samo na struju, koliko je dnevni europski prosjek u vožnji do posla i nazad. Toyota se hvali i izvanrednim ekološkim brojkama, što je danas iznimno važno na tržištu. Toyota prije homologacije ukazuje na emisiju CO2 manju od 30 g/km, a takvu razinu nije postigao niti jedan aktualni plug-in AWD SUV hibrid D-segmenta na tržištu.

Toyota kapacitet baterije nije otkrila, ali je objavila:

“Toyota je ulagala u napredak i performanse koje električna energija može omogućiti, s ciljem postizanja značajnog povećanja izlazne snage. Razvili smo novu litij-ionsku bateriju velikog kapaciteta i dodali podizač napona jedinici za kontrolu snage hibridnog sustava. Rezultat nije samo efikasno ubrzanje. RAV4 Plug-in Hybrid također će imati mogućnost prelaska većeg broja kilometara u čistom EV načinu rada električnog automobila, uz nula litara potrošnje goriva i bez emisije plinova”.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije