Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na testu

Premium spoj kupea, limuzine i karavana

Mercedes CLA
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
08.11.2015.
u 17:00

Nesvakidašnji je model dobrih proporcija za gradsku, ali i obiteljsku uporabu

Mercedes-Benz svojim je viđenjem shooting brake modela koji kombinira praktičnost karoserije s četverim vratima s atraktivnošću coupe linija - kompaktnim karavanom CLA Shooting Brake - pogodio 'u sridu'. Ovaj spoj coupea i karavana izgleda odlično. Stavimo li mu na stranu cijenu, zahvaljujući podužem popisu dodatne opreme nabildanu na 402.579 kuna, za 463 cm dug CLA Shooting Brake imamo samo riječi hvale.

Sprijeda puni komfor

Dobrih proporcija, dovoljno je kompaktan za gradsku uporabu, a opet dovoljno prostran i za obiteljske izlete izvan mjesta stanovanja. Na prednjim sjedalima vozač i suvozač uživaju u punom komforu, dok je straga malo klaustrofobično zbog malih prozora. U luksuzno uređenoj unutrašnjosti jasno je da se CLA Shooting Brake naslanja na A-klasu, no ipak se najviše ističe nova generacija multimedijskog sustava. Testni primjerak pokreće snažniji dizelaš, stroj od 177 konjskih snaga.

Uz automatski mjenjač

S isprobanim 4-cilindarskim motorom CLA Shooting Brake startan je i agilan. Radi uglađeno i tiho, a uparen je sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Shooting Brake stoji od 249.351 kn za benzinsku CLA 180 izvedbu. CLA 220 CDI Shooting Brake stoji od 317.926 kuna.

>> Testirali smo GLE 350d, Mercedesovog premium golijata

>> Mercedesov kompakt dobio svježiji dizajn i snažnije motore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije