Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki uspjeh

Tesla Model Y je najprodavaniji automobil na svijetu u prvom kvartalu 2023.

FILE PHOTO: Tesla hands over first cars produced at new plant in Gruenheide
Foto: POOL/REUTERS
1/4
27.05.2023.
u 21:41

Još u kolovozu 2022., izvršni direktor Tesle Elon Musk najavio je tijekom godišnje skupštine dioničara da će Model Y postati najprodavanije novo vozilo na svijetu 2023.

Velika vijest za automobilsku industriju. Podaci tvrtke Jato Dynamics s tržišta diljem svijeta pokazuju da je Tesla Model Y bio najprodavaniji automobil na svijetu u prvom kvartalu ove godine.

VEZANI ČLANCI:

Još u kolovozu 2022., izvršni direktor Tesle Elon Musk najavio je tijekom godišnje skupštine dioničara da će Model Y postati najprodavanije novo vozilo na svijetu 2023. Iako je marka vrlo brzo rasla, u to se vrijeme smatralo optimističnim ciljem, s obzirom na visoku prosječnu cijenu ovog SUV-a srednje veličine.

Ali nedavna sniženja cijena i Teslina svjetska ekspanzija povećavaju potražnju za modelom Y. Bio je to treći najprodavaniji automobil prošle godine, iza samo dva vrlo popularna imena: Toyote RAV4 i Toyote Corolle. Prema podacima sa 152 tržišta, Tesla je prodao 747.500 jedinica Modela Y, što je porast od 91 posto u odnosu na 2021. godinu, piše motor1.com.

Video: Nevjerojatna snimka iz Beograda: Izašao iz auta i s pajserom trčao za drugim vozačem

Ključne riječi

Komentara 2

AN
AnimaTor
01:18 03.07.2023.

Tesla Y , auto na baterije . Bomba na 4 kotača. Zagađenje , otisak/stopa zagađenja veća nego kod "klasićnih" automobila.Bolesno.

BL
bellator luminis
14:22 28.05.2023.

Koliko vidim po ovoj tablici Toyota kao brend je prodala daleko više automobila od Tesle, čemu ovo forsiranje?! Ponovi laž sto puta pa će postati istina?! Današnji mediji su fakat u banani, cjepljeni od realnosti samo plati i pišemo što želite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije