Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA KONKURENCIJA

Tajvanski gigant bori se za opstanak: Otpuštaju čak četvrtinu radne snage

HTC
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
03.07.2018.
u 09:35

Tvrtka je izvijestila o padu prihoda u travnju na godišnjoj razini od 55,5 posto, navodi Reuters.

Proizvođač pametnih telefona HTC planira u Tajvanu ukinuti 1.500 radnih mjesta, što je oko četvrtine globalne radne snage te tehnološke kompanije.

Smanjenje broja radnih mjesta dio je "usklađivanja resursa" diljem organizacije, navodi se u priopćenju tvrtke.

Tajvanska tvrtka u posljednje je vrijeme bilježila tromjesečne gubitke zbog žestoke konkurencije u segmentu pametnih telefona, gdje se između ostalih izdvajaju Apple i Samsung.

Ukidanje radnih mjesta predstavlja najnoviji znak da se HTC, svojevremeno važan igrač na tržištu pametnih telefona, bori za opstanak u konkurentnoj industriji.

"Danas najavljeno smanjenje radne snage u proizvodnji predstavlja odlučan korak u usklađivanju resursa diljem organizacije, te će omogućiti fleksibilnije upravljanje operacijama", poručili su iz HTC-a.

HTC i Google prošle su godine postigli sporazum "težak" 1,1 milijardu dolara, što su mnogi doživjeli kao znak da je HTC-u potreban dodatan kapital za nastavak poslovanja.

U sklopu te transakcije, dovršene u siječnju ove godine, Google je kupio polovinu HTC-ova poslovanja s pametnim telefonima, a njome je također i predviđeno preuzimanje oko polovine HTC-ovih zaposlenika u segmentu istraživanja i razvoja, njih oko dvije tisuće.

HTC proizvodi Googleove pametne telefone, Pixel i Pixel XL.

Tvrtka je izvijestila o padu prihoda u travnju na godišnjoj razini od 55,5 posto, navodi Reuters.

HTC
1/21
Ključne riječi

Komentara 2

IL
ilijan1a
11:47 03.07.2018.

Sony je ispred svih drugi svi su jednaki.

GL
glavaticro
11:55 03.07.2018.

HTC već dugo ima problema s kvalitetom...kad su one 300 i 500 serije izbacili,kvarili su se užasno,a ni 820 model im nije bio sjajan...valjda Qualcomm procevi su stvarali probleme...nand je Samsung,zna i to nije...uglavnom loš je postao HTC.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije