Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
test: Volvo XC60

Švedski SUV osvaja snagom i karakterom

volvo xc60 (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
27.10.2013.
u 10:00

Početna cijena za XC60 iznosi 328.876 kn. S najsnažnijim dizelskim motorom i automatskim mjenjačem košta od 411.220 kn

Atraktivan švedski crossover isprobali smo s D5 agregatom, koji iz turbo dizelaša izvlači 215 konjskih snaga pri 4000 o/min, uz 440 Nm. Rezultat je i više nego dinamičan. Isprobani XC60 žustar je i zadovoljit će i vozače kojima SUV nije sinonim za usporenu obiteljsku krstaricu.

Odličan automatik

Motor odlično surađuje sa 6-brzinskim automatskim prijenosom. Po tvorničkim specifikacijama, prosječno na stotinu prijeđenih km troši 6,4 l goriva. Nama je trošio litru više, što je i dalje dobar rezultat. Postiže maksimalnih 205 km/h, a do stotke dolazi za 8,3 sekunde. Pogon na sva četiri kotača kod Volva se nekako podrazumijeva. Iako, realno, malo tko s ovakvim automobilom ide u blato, volimo imati 4x4 pogon. Automobil je s njim stabilniji, sigurniji i na kliskim cestama. Napredna AWD tehnologija neprekidno nadzire brzinu kotača, gas, okretni moment motora, brzinu motora i kočnice. Kako se mijenjaju uvjeti vožnje, kotači koji najbolje prianjaju uz cestu dobivaju najviše snage.

Redizajnirani XC60 donio je agresivniji izgled, ali i dalje mu je nit vodilja sportska elegancija, kako izvana, tako i u interijeru. Automobil dug 464,4 cm na prednjim sjedalima nudi sav mogući komfor. Visoka vozačka pozicija vožnju čini još ugodnijom. Prednja sjedala su udobna i odlično podupiru tijelo te ne umaraju ni na dužim rutama. Neudobno nije ni straga, ali ako su u pitanju dva odrasla putnika. Treći bi se već malo gurao.

U opremi sve potrebno

Početna cijena za XC60 iznosi 328.876 kn. S najsnažnijim dizelskim motorom i automatskim mjenjačem košta od 411.220 kn. Našem je ionako bogat Summum paket opreme bio dodatno natovaren svim i svačim, što je cijenu dovelo do 570.000 kn.

>> Za off road izlet više je izgledom nego voznim osobinama

>> I bez pogona na sva četiri kotača XC60 ostaje pravi Volvo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije