Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj čekanju

Stižu jači, brži, tanji i izdržljiviji Appleovi iUređaji

iphone
Foto: Apple
09.09.2014.
u 09:00

Sve glasine govore da će Apple predstaviti tri nova gadgeta

Danas bi konačno iPhone 6 trebao biti i službeno predstavljen. Kako to obično biva, ususret konferenciji Applea u San Franciscu, glasine potpuno preplave medijski prostor i čini se kao da je sve već poznato oko novih “iUređaja” iz radionice Apple, najvrednije svjetske kompanije. Sve glasine govore da će Apple predstaviti tri nova gadgeta.

Smartphone, phablet te pametni sat. Prvi – pametni telefon trebao bi nositi ime s brojem 6, dijagonala ekrana trebala bi biti 4,7 inča. Drugi uređaj, prema glasinama, trebao bi nositi ime iPhone 6L (large) i imati ekran od 5,5 inča. A treći uređaj trebao bi biti iWatch jer je prošle godine Apple zaštitio to ime u nekoliko zemalja. Ono što bi trebalo krasiti oba pametna telefona jest tanje kućište, dugovječnija baterija, iznimno jak procesor nazvan A8, čime se jamči brzina i izdržljivost uređaja. A za pametni sat medijski prostor bruji od glasina da je baš baterija loša te bi čak njegovo predstavljanje moglo biti upitno. Nadalje mobiteli bi trebali biti prekriveni safirnim staklom, neprobojnim i neuništivim materijalom.

No, ta bi odlika mogla istodobno biti i problem za sve obožavatelje Applea i posebice iPhonea. Naime, veći i izdržljiviji ekran pridonijet će i višoj cijeni izrade uređaja. Te mnogi nagađaju da bi nova inačica iPhonea mogla biti skuplja i do 100 dolara. Ono što će dodatno krasiti nove “iUređaje” vjerojatno su i njegove softverske mogućnosti. Prema nekim informacijama, novi iPhone trebao bi imati pretvarač govora u tekst, što do sada nikome nije doista uspjelo. Bilo kako bilo, od Applea se očekuje puno. Korisnici traže novu revoluciju, a sudeći prema novitetima prikazanima na Berlinskom tehno sajmu, konkurenti u novim verzijama mobitela tek sitno ušminkavaju performanse i dodaju aplikacije. Hoće li Apple uspjeti svoje korisnike natjerati da zamjene 5-ice za novi model, tek će se vidjeti. Potkraj rujna prvi novi uređaji trebali bi stići u prodaju. U New Yorku pak oni najvjerniji već kampiraju.

>>8 stvari koje trebate znati o novom iPhoneu

>>Appleov pametni sat iWatch stiže 9. rujna!

Ključne riječi

Komentara 2

SA
Sauron
11:59 09.09.2014.

Znači ''novi iPhone trebao bi imati pretvarač govora u tekst, što do sada nikome nije doista uspjelo'' ovo postoji već godinama a androidi mogu pretvarati govor u tekst odavno .... ajfon je gotov tj određen je da ga kupu samo ljudi koji žele lijepo dizajniran uređaj.... što se tiče ostalog drugi uređaji su ga odavno prestigli....pri tom mislim na top androide

36
3662465
14:41 09.09.2014.

@Sauron - Jos jedan Android fan koji cita clanke o drugim uredajima i blati. Naravno da postoji mogucnost pretvaranja govora u tekst, ali cinjenica je da nitko to jos bas nije uspio usavrsiti, a sada ce predstaviti pretvarac govora ura u tekst na drugom jeziku (odnosno napredni translator). Apple radi kvalitetne uredaje, svidali se oni tebi ili ne.. Za razliku od vecine Android prozivodaca koji recikliraju plastiku na premium uredajima i stavlja neke imitacije drugih materijala (sramota!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije