Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Stigao novi Renault Clio: koju se verziju najtraženijeg auta u Hrvatskoj isplati kupiti

05.10.2023.
u 12:00

Clio je dobio novi dizajn, naprednu opremu i bolji hibridni pogon. U Hrvatskoj stoji od 16.790 eura. U tom je segmentu benzin i dalje daleko najprodavaniji

Nova izvedba Renault Clija stigla je u Hrvatsku. Cijena mu kreće od 16.790 eura, koliko stoji benzinska inačica sa 65 konjskih snaga, a od početka prodaje uz svaku izvedbu idu i četiri zimske gume. Budući da je Renault presložio pakete opreme, najisplativija kupnja je Clio Evolution TCe 90, koji košta 17.790 eura. On, među ostalim, serijski ima automatski klima-uređaj, ukrasne pokrove kotača 16" Amicitia, sustav za pomoć pri parkiranju straga, presvlake od tkanine sive boje s 3D uzorcima, ECO način vožnje, el. podizanje i prednjih i stražnjih stakala (na baznom modelu samo su prednja el. podesiva), ručice na vratima u boji karoserije (na baznom modelu su crne), sustav Easy Link sa 7-inčnim dodirnim zaslonom, Bluetooth, DAB, upravljač presvučen imitacijom kože, Full LED prednja svjetla s potpisom dnevnih svjetala "diamond shape" u braniku... Raspolaže s 90 konjskih snaga, također je benzinac.

Početna razina Authentic ima ručni klima-uređaj, digitalne instrumente, Full LED svjetla, pomoć pri kretanju na uzbrdici, sustav za održavanje vozila u voznom traku, automatsko kočenje u nuždi s prepoznavanjem pješaka i biciklista,  el. podesive i grijane vanjske retrovizore, tonirana stakla, tvrde unutarnje obloge na vratima i tvrdu oblogu armaturne ploče, ISOFIX sustav za pričvršćivanje dječjih sjedalica na sjedalima sprijeda i straga, regulator i ograničivač brzine, upozorenje za održavanje sigurnosnog razmaka, sustav indirektne kontrole tlaka u gumama, prepoznavanje prometnih znakova, senzor za kišu i automatsko uključivanje svjetala. Također, naslon stražnje klupe preklopiv je od početne razine, u kojoj je i centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem te indikator promjene stupnja prijenosa (za verzije s ručnim mjenjačem).
Aktualna, peta generacija Renault Clija na tržištu je od 2019., a do ovog redizajna Clio je u Hrvatskoj (u svim generacijama) prodan u 70.000 primjeraka. Trenutačno, Clio je u Hrvatskoj najprodavaniji model automobila. Novi Clio proizvodi se u Turskoj, a od studenoga proizvodnja kreće i u Sloveniji.

Nudi najširu paletu motora u klasi. Dolazi kao benzinac, dizelaš (100 KS; 20.190 eura), plinska TCe 100 LPG inačica (od 18.490 eura), a u ponudi motora ističe se E-Tech Full Hybrid snage 145 KS koji učinkovito spaja užitak u vožnji i uštede, s obzirom da u prosjeku troši samo 4,1 l/100 km te ispušta 93 g CO2 po km. Deklarirani mu je doseg 900 kilometara, a uvjerili smo se i da je Clio s tehnologijom punog hibrida startan i uglađen. Kombinira dva električna motora (glavni električni motor snage 36 kW i visokonaponski elektropokretač-generator snage 18 kW) s 1,6-litrenim četverocilindarskim termičkim motorom od 94 konjske snage, inteligentnim dog-clutch mjenjačem s više načina rada i baterijom od 1,2 kWh. Takav Clio stoji od 25.890 eura, u Techno razini opreme.

Koji su se auti kupovali u rujnu: Volkswagenov model nije među tri najprodavanija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije