Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUDI A8

Sportski nastup i revolucionarna duga svjetla u LED izvedbi

audi a8
Foto: Audi
1/5
09.11.2013.
u 17:00

Redizajnirana Audijeva perjanica još je kvalitetnija, jača i štedljivija

Vrhunski komfor dostojan prave predsjedničke limuzine, izvanredna kvaliteta izrade, lagana struktura te snažni i efikasni motori - to je ukratko sažetak promjena na Audijevoj perjanici, novom A8. Sa 514 centimetara dužine A8 je najveća limuzina u klasi, a ima prtljažnik od 520 litara. No to se izvana gotovo ne primjećuje zahvaljujući naglašeno sportskom dizajnu, koji sad ima još izraženije konture. Audi nudi i produženi model A8 L, koji je vrlo tražen na istočnim tržištima, a pokreće ga W12 motor s 500 KS.

Najveća novost u izgledu novog A8 su uski Matrix LED farovi sprijeda i nova LED svjetla straga te pet novih boja karoserije, dok su quattro pogon te tiptronic automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa standardni na svim modelima. Unutrašnjost impresionira u svakom pogledu - izdašna prostorom, raskošno opremljena, vrhunski izrađena od najkvalitetnijih materijala poput organske kože. Grijana i hlađena prednja sjedala imaju pet programa masaže, klima-uređaj ionizira zrak. Za putnike straga ugrađen je mali hladnjak, a na raspolaganju im je i wi-fi. Za zvuk se brine Bang&Olufsen Advanced, audiosustav kakvog se ne bi posramili ni najzagriženiji audiofili.

Oduševljenje se nastavlja i u vožnji. Sjajna izolacija od buke, uglađeno prelaženje preko neravnina i vrlo dobro ležanje na cesti prvo je što primjećujemo. U ponudi su dva benzinska i dva dizelska motora. Kompresorski 3,0 TFSI ima 310 KS, 4,0 V8 biturbo nudi 435 KS. Najslabiji dizelski motor obujma 3-litre razvija 258 KS, ali je i najtraženiji što dovoljno govori o njegovim performasnama. U ponudi je i 4,2-litreni TDI sa 385 KS. Dodatne verzije uključuju hibrid koji troši 6,3 l/100 km, produženi A8 L koji ima 13 cm duži međuosovinski razmak, a posebna je poslastica sportska limuzina S8 s 520 KS, koja s mjesta do 100 km/h stiže za samo 4,1 sekundu.

>> Dimenzijama mala, ali prava Audijeva limuzina

>> Nova paleta A3 upotpunjena i kabrioletom

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
09:56 13.11.2013.

Imao sam audi a4 2002 turbodiesel i imao stalno probleme s motorom,cak sam na 140000 morao mijenjati motor.Za mene audi vise nepostoji,sada vozim jaguar x type i sretan sam vec 4 godine :-D

Avatar comandante
comandante
08:45 10.11.2013.

sjajno kao i sve od audija

JA
japanac
11:02 10.11.2013.

Audi je odavno broj 1,ko ne zna kupi mercedesa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije