Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLVO CONCEPT ESTATE

Shooting brake s ugođajem skandinavske dnevne sobe

Volvo Concept Estate
Foto: Volvo
1/8
27.02.2014.
u 17:46

Jednostavna unutrašnjost obiluje detaljima koji podsjećaju na slavni 1800 ES

Volvo je za auto-salon u Ženevi pripremio novi koncept. U Frankfurtu smo vidjeli Concept Coupe, u Detroitu Concept XC Coupe, a sada ćemo vidjeti Concept Estate.

Iako bi ime trebalo sugerirati da je riječ o konceptu koji najavljuje izgled novih Volvovih karavana, Concept Estate zapravo izgleda kao trovratni coupe u stilu "shooting brake", nešto poput slavnog modela 1800 ES iz ranih sedamdesetih.

Vanjski dizajn je atraktivan, no interijer je posebno radikalan u svojoj jednostavnosti. Umjesto tradicionalne kombinacije gumbića unutrašnjošću Estatea dominira jedan veliki dodirni zaslon, što bi trebalo olakšati rukovanje. Izvan zaslona ostavljeno je tek nekoliko ključnih funkcija, kao što su glasnoća, upozorenja i grijači stakala. Dvokraki upravljač, instrumentna ploča i brojčanici diskretna su aluzija na 1800 ES.

Dizajneri kažu da su u unutrašnjosti htjeli stvoriti atmosferu skandinavske dnevne sobe. Stoga su tu materijali poput debele kože, prirodno ostarjelog drveta i strojno obrađenog bakra. Auto ima četiri školjkasto oblikovana sjedala, a stražnji red može se spustiti za veći prtljažni prostor. Unutrašnjost natkriva veliki panoramski krov.

>> Šveđani sigurnost podigli na još veću razinu

Foto: Volvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije