Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRAVA SE PRSTEN UTAKMICA

Samsung u Barceloni prvi put pokazao svoj Galaxy Ring

Samsungov Galaxy Ring na MWC-u u Barceloni
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
28.02.2024.
u 08:27

Sada i cijeli niz drugih tech brendova najavljuje svoje verzije sličnih prstenova. Mogli bismo reći da je i službeno krenula utakmica za najbolji prsten...

Nakon što je sredinom siječnja u Americi Samsung najavio svoju novu vrstu uređaja, sada je ta korejska tvrtka prvi puta i službeno pokazala Galaxy Ring na sajmu MWC u Barceloni. Riječ je o pametnom uređaju koji prati i doprinosi zdravlju korisnika uz pomoć umjetne inteligencije. Iz Samsunga kažu da je Galaxy Ring novi oblik praćenja zdravlja koji pojednostavljuje svakodnevnu upotrebu i podržava pametniji i zdraviji način života putem povezivanja digitalne platforme Samsung Health.

Posjetitelji Mobilnog svjetskog kongresa u Barceloni tako su prvi koji su službeno mogli vidjeti uživo Samsungovu verziju pametnog prstena kao uređaja. No, nisu mogli puno istraživati niti isprobavati ovaj uređaj jer je bio tek izložen na zaštićenom postolju. Samsung će ovim uređajem biti izravna konkurencija prstenu uređaju Oura finske kompanije. A sada i cijeli niz drugih tech brendova najavljuje svoje verzije sličnih prstenova. Mogli bismo reći da je i službeno krenula utakmica za najbolji prsten...

Foto: Reuters/Pixsell

Samsung u Barceloni predstavlja i nadolazeće pametne zdravstvene značajke pa Samsungovim pametnim satovima "My Vitality Score" pruža personalizirane zdravstvene informacije na prikupljenih saznanja o korisnikovim navikama, kao što su spavanje, fizička aktivnost, otkucaji srca i njihova varijabilnost, dok "Booster card" pomaže u stvaranju zdravijih svakodnevnih navika praćenjem unaprijed određenih ciljeva i pružanjem korisnih uvida. 

Samsung će na MWC-u predstaviti cijeli spektar svojih uređaja, ali s velikim naglaskom na integraciju umjetne inteligencije. ističu AI značajke kao što je Live Translate, značajka koju pokreće umjetna inteligencija na uređaju za dvosmjerne prijevode telefonskih poziva uživo. Zatim Circle to Search s Googleom koja nudi jednostavno pretraživanje zaokruživanjem elemenata prikazanih na zaslonu te omogućava brzo, jednostavno i intuitivno pretraživanje jednostavnom gestom. Posjetitelji također mogu isprobati Note Assist značajku koja pojednostavljuje i organizira složene tekstove, kao i Generative Edit koji donosi kreativnu slobodu zahvaljujući  mogućnosti povećavanja, smanjivanja ili pomicanja objekata na fotografijama. 

„Naši najnoviji Galaxy uređaji i inovacije oslobađaju snagu mobilne umjetne inteligencije kako bi unaprijedili korisničko iskustvo u svakodnevnom životu i pružili sasvim nove mogućnosti“, navodi TM Roh, predsjednik i voditelj Mobile eXperience odjela u Samsung Electronics. ,,Uzbuđeni smo što ćemo na ovogodišnjem MWC-u predstaviti Galaxy AI i njegove mogućnosti kroz Galaxy S24 seriju i ostale uređaje te pokazati njihovu sposobnost omogućavanja bolje, pametnije i povezanije budućnosti.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije