Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autostyle

Rent-a-car auti i do 25% jeftiniji

Autostyle
Foto: VL
1/2
10.11.2017.
u 16:13

Novi broj magazina AutoStyle u srijedu na kioscima

Kasna jesen je razdoblje kad se na našem tržištu automobila u ponudi mnogih trgovaca pojavljuju “godišnjaci”, automobili koji su registrirani u pravilu u proljeće, a prešli su oko 15.000 km. Uglavnom su to automobili koji su odradili jednu turističku sezonu u rent-a-caru. Ove je godine, prema neslužbenim podacima, za potrebe rent-a-cara u Hrvatskoj registrirano oko 18.000 automobila.

Svi ti automobili ne završavaju u prodaji na našem tržištu, već velik broj njih nakon odrađenih šest mjeseci odlazi u prodajne salone izvan Hrvatske. Ali, određena količina prodaje ih se i kod nas. Povrat automobila iz rent-a-cara stoga je dobra prilika za one koji žele kupiti gotovo nov automobil s malim brojem kilometara za osjetno manje novca, kod nekih automobila do 25 posto, u odnosu na cijenu potpuno novog takvog primjerka.

Foto: VLm

Neki kupci imaju velike predrasude o automobilima iz rent-a-cara. Nije im drago što ih je vozilo mnogo ljudi, ne znaju kako su se vozači i putnici odnosili prema automobilu. Zbog nekih negativnih iskustava iz prošlosti, kad su se automobili iz rent-a-cara prodavali nakon višegodišnjeg eksploatiranja i već dobrano istrošeni, prije su bili na lošem glasu. No, nakon višegodišnjeg rasta ponude tih automobila i činjenice da se zaista prodaju samo šest mjeseci nakon registracije s redovito 15.000 do 20.000 kilometara, a nekad i manje, danas su to automobili koji se mogu preporučiti. U potrazi za najboljim prilikama pretražili smo domaće prodajne salone. Najveći popust koji smo pronašli onaj je na četiri Mercedesove C-klase 220 D s automatskim mjenjačem koje se u Auto Gašpariću prodaju za 265.508 kuna. Cijena je takvog novog automobila 357.429 kuna, što je popust veći od 25 posto.

Odbitak pretporeza

Koje se još primjerke isplati pogledati, provjerite u srijedu, 15. studenoga, u novom broju magazina AutoStyle. Novi AutoStyle nudit će se uz Večernji list po ukupnoj cijeni od samo 13 kuna, a na njegovim stranicama možete, među ostalim, pročitati i sve o vraćanju mogućnosti odbitka pretporeza za poduzetnike, kao i o programima kroz koje je u ovlaštenim servisima moguće povoljnije održavati vozila starija od četiri godine. Donosimo također dojmove s prvih vožnji novih kompaktnih SUV modela koji će u mjesecima pred nama stići na hrvatsko tržište.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije