Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOGODIŠNJAK 2014.

Rabljeni auto kupljen na kredit u trenutku otplate ne može biti stariji od 12 godina

Autogodišnjak
Foto: VL
27.01.2014.
u 16:00

Uz detaljan pregled novosti na tržištu auto kredita i u automobilskom osiguranju, Autogodišnjak2014. donosi cjenik sa 192 modela vozila u više od 1700 izvedbi

Pri kupnji novog automobila malo tko u džepu ima gotovinski iznos. Kupci se okreću leasing ponudama ili kreditima. Gotovo svaka banka u Hrvatskoj, naime, nudi kredit za kupnju novog automobila, no mnoge od njih predvidjele su i mogućnost kupnje rabljenog automobila putem kredita.

Razumljivo, jer sve se više građana okreće kupnji rabljenog automobila umjesto novog i sve više kupaca ni povoljniji rabljeni automobil ne može platiti gotovinom. Kupujete li rabljeno vozilo kreditom neke od banaka, prije izbora automobila imajte na umu da banke propisuju maksimalnu starost vozila u trenutku otplate zadnjeg anuiteta te se ona u pravilu postavlja na 11 ili 12  godina.

Konkretno, u Raiffeisen Bank Austria, koja nudi rok otplate od 24 do 84 mjeseca, ako se kredit osigurava fiducijom na vozilu, zbroj godina starosti rabljenog vozila i roka otplate kredita može biti najviše 12 godina.

Hypo Alpe Adria Bank nudi rok otplate od 12 do 84 mjeseca, ali kog njih starost rabljenog vozila ne smije prelaziti 11 godina na dan dospijeća posljednjeg anuiteta. Više o ovoj temi možete pročitati u srijedu, 29. siječnja, u Autogodišnjaku 2014. Ovo posebno izdanje Večernjeg lista na 76 stranica, uz  detaljan pregled ponuda i uvjeta na domaćem tržištu auto kredita, kao i novosti u automobilskom osiguranju, donosi opširan cjenik sa 192 modela automobila koji se mogu kupiti u Hrvatskoj, u više od 1700 izvedbi karoserije i motorizacije.

U našem kalendaru dolazaka provjerite kad u Hrvatsku stiže model koji čekate, a u međuvremenu u pregledu svih noviteta najavljenih za 2014. godinu - kako novih generacija, tako i osvježenih izvedbi - pročitajte s kojim će adutima svaki od njih izaći na tržište.

Osim za potencijalne kupce  automobila,  kao i za čitatelje općenito zainteresirane za vozila, Autogodišnjak 2014. svakako je vrijedan primjerak i za kolekcionare posebnih izdanja o automobilima jer donosi uvid u sve zanimljivosti automobilske 2014. godine. U prodaji će u srijedu, 29. siječnja, biti uz Večernji list,  po cijeni od samo tri kune. Tako će Večernjak i Autogodišnjak zajedno koštati deset kuna.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:11 27.01.2014.

Auto na kredit, ne hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije