Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Puna raskoš u obliku utegnutog i elegantnog karavanskog Arteona

Zagreb:  VW Arteon TDI DSG
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
25.11.2022.
u 11:47

Volkswagen Arteon Shooting Brake stoji od 303.958 kuna. Među najatraktivnijim je karavanima na tržištu, a za upečatljiv dojam podjednako su zaslužni odličan dizajn i 486,6 cm dužine

Redizajn je Volkswagenovu elegantnom modelu Arteonu – osim dotjeranog izgleda i naprednije opreme – donio i novu karoserijsku inačicu. Arteon Shooting Brake među najatraktivnijim je karavanima na tržištu, a za upečatljiv dojam podjednako su zaslužni odličan dizajn i 486,6 cm dužine. Poput svog starijeg brata, sportske limuzine, i karavanski se Arteon diči atletskim linijama. Unutar utegnute karoserije prostora ima u izobilju za pet odraslih putnika i 565 do 1632 l prtljage. Dizelski stroj od 200 konjskih snaga savršeno surađuje s brzim i uglađenim DSG automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Žestok je u svim režimima vožnje, čak i potpuno natovaren ima dovoljno snage za dinamična ubrzanja. Ovjes je za svaku pohvalu – dovoljno udoban za duga putovanja, dovoljno agilan za zabavne kilometre.

Vozačevim prostorom dominira 10,25-inčna digitalna instrumentna ploča s više verzija prikaza na izbor, uključujući navigaciju te osnovne informacije koje se mogu podesiti preko višenamjenskog kola upravljača ili infotainment sustava. Klasičnih funkcijskih tipki u Arteonu više nema. Zamijenili su ih dodirni 'otoci' odnosno polja osjetljiva na dodir, primjerice na kolu upravljača. Centralni dodirni zaslon navigacijskog sustava od 8-inča intuitivan je i ima sustav prepoznavanja prometnih znakova.

Isprobani primjerak serijski je opremljen čitavom VW-ovom paletom najnaprednijih sustava za sigurnost, komfor i zabavu. Ima, među ostalim, 3-zonski automatski klima-uređaj, navigaciju, povezivost s pametnim telefonima, Travel Assist, Lane Assist, Emergency Assist, automatsko održavanje razmaka do 210 km/h brzine, funkciju potpunog zaustavljanja vozila, kameru za vožnju unatrag, otvaranje prtljažnika virtualnom pedalom… Volkswagen Arteon Shooting Brake stoji od 303.958 kuna. Testnom primjerku cijena je (s dodatnom opremom) 395.126 kn.

Video: Rimac Nevera postigla brzinu od 412 km/h i postala najbrži serijski električni automobil na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije