Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BMW Serija 1

Prvih deset godina bavarskog kompakta

BMW Serija 1
Foto: BMW
03.10.2014.
u 07:23

Serija 1 dolazi kao hatchback, coupe i kabriolet

BMW je u rujnu 2004. predstavio Seriju 1, svoj prvi kompaktni automobil. Time je bavarski proizvođač ušao u golf klasu, najprodavaniji segment u Europi. I ostvario veliki uspjeh, u 10 godina je prodano 1,9 milijuna primjeraka Serije 1.

Prvi redizajn stigao je 2007. godine, kada je BMW predstavio i model s trojim vratima te Seriju 1 Coupe i Cabrio. Druga generacija na tržište je stigla 2011. godine.

Serija 1 postala je pionir u smanjenju potrošnje i emisije CO2. Ona je bila prvi BMW sa serijskom start/ stop funkcijom, preporukom za izmjenu brzine, povratkom energije kočenjem, elektromehaničkim servo upravljačem...

>> Novi najmanji bavarski automobil osmišljen za vožnju bez krova

>> BMW serije 2 Active Tourer u Hrvatskoj od 225.137 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije