Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NABRIJANE VERZIJE

Prvi put različita imena: BMW predstavio M3 i M4

BMW M
Foto: BMW
1/17
12.12.2013.
u 13:07

I M3 i M4 opremljeni su šesterocilindrašima s novorazvijenom tehnologijom M TwinPower Turbo koji razvijaju 431 konjsku snagu

BMW je predstavio M-inačice serija 3 i 4. Ovo je prvi put da četverovratna i coupe karoserijska izvedba imaju različita imena - dakle, nema više M3 coupea, on se odsad zove M4. Ovo je također da prvi put da su obje izvedbe predstavljene istovremeno.

I M3 i M4 opremljeni su šesterocilindrašima s novorazvijenom tehnologijom M TwinPower Turbo koji razvijaju 431 konjsku snagu. Obje izvedbe od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,1 sekundu u kombinaciji s automatskim sedmostupanjskim mjenjačem DCT, odnosno za 4,3 sekunde s ručnim šestostupanjskim mjenjačem, a maksimalna brzina je 250 km/h. Poseban paket "M Driver's Package" omogućuje pak maksimalnu brzinu od 280 km/h, prenosi Auto News.

U BMW-u tvrde da su novi modeli oko 80 kilograma lakši od slično opremljenih modela prošle generacije. M4 Coupe, na primjer, ima masu od 1497 kilograma zahvaljujući primjeni inteligentnih dizajnerskih rješenja, to jest korištenja lakih materijala poput plastike pojačane ugljičnim vlaknima i aluminijem. Obje izvedbe imaju krov izrađen od ugljičnih materijala.

Automobili su opremljeni rashladnim sustavima poput onih u trkaćim automobilima kako bi se osiguralo da i na stazi zadržavaju optimalnu temperaturu motora, turbo-punjača i mjenjača. Konstruktori su na razvoju radili s vozačima DTM-a Brunom Spenglerom i Timom Glockom, koji su sudjelovali u testiranju na stazi Nürburgring-Nordschleife.

>> Kako vam se sviđa novi BMW serije 4 Coupé?

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Kabulkowski
20:43 12.12.2013.

Uf koje tablice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije