Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DJECU

Pogledajte što Porsche nudi besplatno

Foto: Porsche
1/3
27.04.2020.
u 14:33

Na stranici www.porsche4kids.com mnoge su igre i aktivnosti za mlade posjetitelje, a djeca mogu krenuti i u virtualni obilazak Porsche muzeja

Svjestan da se u proteklih nekoliko tjedana uobičajeni životni ritam mnoge djece radikalno promijenio, Porsche je smislio kako im malo pomoći u uvjetima kad su zatvorene škole, vrtići i igraonice, a roditelji svakodnevno nastoje balansirati između svog posla i brige o djeci te njihovim školskim obavezama. Obiteljima je ponudio besplatne materijale za razonodu – objedinjene pod nazivom Porsche 4Kids - koji bi mališanima trebali odvući misli od stvarnosti bez druženja s vršnjacima.

Na stranici www.porsche4kids.com mnoge su igre i aktivnosti za mlade posjetitelje. Djevojčice i dječaci tamo mogu naći predloške za bojanje, ideje za rukotvorine s uputama, igre memory i 'nađi svijet', puzzle, slike na kojima treba naći skrivene predmete… Dok se igraju i otkrivaju nove stvari, klincima pomažu Porscheove maskote Tom Targa i Tina Turbo. Porscheove maskote govore njemački i engleski jezik, što je starijim učenicima ujedno prilika da vježbaju strane jezike.

- Htjeli smo djeci dati pristup mobilnosti sadašnjosti i budućnosti, jednako kao i socijalno važnim temama, poput održivosti i sigurnosti u cestovnom prometu. Želimo motivirati djecu da istražuju, otkrivaju i da se zabave – rekao je Oliver Eidam, voditelj Porscheova odjela za partnerstvo i sponzorstva.

Porsche 4Kids stvara jedinstveno online iskustvo za igru s visokim standardima učenja. Na ovoj se stranici djeca neće samo zabaviti, već tamo ujedno mogu trenirati koncentraciju i kroz igru nešto i naučiti. Za vrijeme koje provode offline, mogu isprintati brojne slike za bojanje. Porsche je pripremio slike za različite profile djece, pa se u njegovoj virtualnoj igraonici može naći i Porsche traktor i trkaći auti Formule E, stripovi i igre. Djeca stara dvanaest i više godina – koja vole kvizove – mogu sudjelovati u izazovu električne mobilnosti Porsche muzeja. Na toj istraživačkoj turi djeca mogu naučiti puno o elektromobilnosti, primjerice kako elektromotor radi, gdje je pohranjena električna energija i dolazi li struja samo iz utičnice. U poglavlju socijalizacije, djeca mogu krenuti na virtualni obilazak muzeja.

- Naši programi za učenje dosad su se mogli iskusiti samo na izložbi, dolaskom u muzej, ali nova dječja stranica omogućava nam da to iskustvo svakome učinimo dostupnim online. Djeci nudimo lakši i pristupačniji način da istraže povijest Porschea - kaže Achim Stejskal, voditelj povijesnog odjela u Porsche muzeju.

S magazinom Dječja škola vožnje roditelji mogu s djecom vježbati ispravno ponašanje u prometu. Tom Targa i Tina Turbo imaju razigran pristup objašnjavanju prometnih pravila, najvažnijih prometnih znakova i sigurnosnoj opremi za bicikle. Za djecu je pripremljen i mali finalni test kroz koji će provjeriti koliko su naučili.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BettyBU97
BettyBU97
13:08 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije