Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariški salon

Pariz: Premijere više od 100 modela, novi Golf, Clio, Mokka...

'ParizAdam01_nnn_aut_150812'
''
25.09.2012.
u 17:00

Najznačajniji godišnji salon automobila mogao bi nadmašiti prethodni, kojega je razgledalo 1,263.467 posjetitelja

Pariz Motor Show, najznačajniji godišnji međunarodni salon automobila (uz ženevski koji se održava u ožujku), u četvrtak i petak vrata će otvoriti novinarima, dok će premijerno izložene novitete od subote, 29. rujna, moći razgledati i ostali posjetitelji. Sajam blještavila i raskoši ostat će otvoren do 14. listopada.

S obzirom da se pariški salon održava bijenalno (izmjenjuje se s frankfurtskim), zadnje izdanje Pariz Motor Showa održano je 2010. godine, kad ga je obišlo čak 1,263.467 posjetitelja. Očekuje se da će ta brojka ove godine biti i nadmašena, a ove bi godine svoje novitete trebalo izložiti 270 proizvođača iz 23 zemlje. Globalno je najočekivanija sedma generacija Volkswagen Golfa, no popis zanimljivih noviteta prilično je dug.

Jaguar će pokazati F-Type,Citroen DS3 Cabrio. Među premijerama je i Porsche 911 s pogonom na sva četiri kotača, kao i Audi RS5 u kabriolet izdanju. Ford će pokazati novi Mondeo, a Fiesta je za ovu priliku redizajnirana te donosi i novi 1,0-litreni EcoBoost motor.

Fiat će, među ostalim, izložiti Pandu sa stalnim pogonom na sva četiri kotača. Uz bratsku Škodu Rapid premijerno će se pokazati Seat Toledo,

Uz čitavu paradu novih modela odnosno novih generacija postojećih modela, u Parizu će se moći vidjeti i mnogi konceptni modeli i studije.

Tek će neki od njih s vremenom zaživjeti kao serijski modeli, no i oni koji za masovnu proizvodnju nisu predviđeni zanimljivi su zbog tehnologija budućnosti koje donose.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije