Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametni trening

Pametni sat za profesionalne sportaše i rekreativce koji koristi i naš Ironman

Huawei Watch GT 2e
Foto: PR članak
22.06.2020.
u 08:00

Od napornih treninga do tijela za plažu, Huawei Watch GT 2e spreman je za sve izazove.

Već je stara vijest da pola Hrvatske obožava trčanje, a polako vidimo da se i biciklizam vraća na ceste. Društvene mreže su pokazale da se i mi volimo prihvatiti izazova, pa su tako trčanje po balkonu i slični challenge videi harali društvenim mrežama donedavno.

Svi mi koji rekreativno odemo van otrčati, rolati se, ili se u teretani pošteno oznojimo, znamo kako izgleda kada nas prestigne „profić“. Dok mi trčimo iz sve snage, oni kraj nas prođu kao brzi vlak bez graška znoja na čelu, dok nas vjetar u prsa usporava kao da smo na uzbrdici, oni na biciklu prestižu aute na cesti, a da ne govorimo o vježbama koje izvode dok mi jedva stojimo na nogama nakon kružnog treninga.

Tajna treniranja

I dok su još donedavno treneri profiće bodrili s bicikla, iz auta ili putem mobitela, danas je situacija puno drugačija, a njihov „trener“ danas stane na zapešće ruke. Da, pametni fitness satovi napravili su pravu malu revoluciju i nije čudo da ih svi nose. No kako nam oni mogu pomoći da treniramo bolje i efikasnije?

Prijašnje metode treniranja i analiziranja su profesionalci predstavljale pravi malu znanost, morali ići kod liječnika specijalista, voditi dnevnike s pregršt informacija koje su kasnije prolazili s trenerima i radili planove za buduće treninge. Pametni satovi su ubrzali taj proces i sada u realnom vremenu sve te podatke imaju na ruci, a što je najbolje, isto to je dostupno i nama rekreativcima. Dapače, sat će nas upozoriti što radimo dobro, a što loše. Oni napredniji će nam pružiti ultra točne podatke, a oni najbolji će se prilagoditi nama i našim aktivnostima.

Upravo to je Huawei postigao sa svojim Watch GT 2e satom, od preciznog mjerenja prijeđene udaljenosti, ukupno potrošenih kalorija, otkucaja srca i još puno toga. Uspoređujući sve te informacije s prethodnim danima možete vidjeti kako napredujete i kako bi trebali trenirati u narednim danima. Na taj način možete sami sebe natjerati da trenirate „brže, više, jače“, što će u konačnici dati bolje rezultate bez obzira što htjeli postići: osobni rekord, pripremiti se za utrku ili jednostavno imati tijelo za plažu kao nikada do sada. A najbolje od svega je što te podatke možete shareati u sekundi sa osobnim trenerom ili liječnikom koji će vam odmah moći dati pokoji savjet ili napraviti novi trening plan baziran na vašem napretku.

Iron man kao kruna izdržljivosti

Jedan od sportaša profesionalaca koji je prepoznao Huawei Watch GT 2e kao idealnog suputnika u svojim treninzima je Andrej Vištica, naš triatlonac i Ironman, koji sat koristi kao pomoć na intenzivnim treninzima. A o kakvim se treninzima i naporima radi najbolje govori činjenica da Andrej godišnje otpliva 1000 km, odveze biciklom 20-22 tisuće km i pretrči oko 3500 km.

Huawei Watch GT 2e Andreju ne služi samo kao fitness sat, kao smart watch na raspolaganju ima pregršt opcija koje možete customizirati do mile volje. Veliki 1.39 inčni AMOLED touchscreen display izgleda prekrasno i omogućuje lako čitanje notifikacija čak i pod jakim podnevnim suncem, ali dizajneri su srećom mislili na sve pa sat ne izgleda kao glomazna izbočina na ruci niti smeta kod bilo kakve aktivnosti. Ako vam se ne sviđa prazan ekran, možete uključiti i always on display s nekim od mnogobrojnih dizajna lica sata.

Pomoću sata možete pratit svakakve aktivnosti, od laganog trčanja, plivanja, vožnje biciklom pa sve do parkoura, baleta ili skateboardinga. Drugim riječima izaberite sport i Watch GT 2e će vas moći pratiti. Sat je i otporan do 5 ATM p ga bez bojazni možete smočiti. Osim vježbanja, sat će vam poslužiti i kao monitor opće stanja, pogotovo ako ga nosite i dok spavate, jer bilježi ukupan broj koraka u danu, razinu stresa, puls kroz dan i kako spavate, a sve to prezentira kroz jednostavne grafikone pomoću kojih možete na prvi pogled vidjeti što možete popraviti. Oni aktivniji će cijeniti recovery time opciju, tj. vrijeme oporavka koje je potrebno za potpuni oporavak od vježbanja. Bez obzira spremate li se na utrku ili jednostavno želite testirati granice, Watch GT 2e će vam reći koliko je oporavka potrebno da se ne ozlijedite pretreniranjem.

Uz sve te opcije, sat automatski optimizira potrošnju energije kako bi baterija trajala što duže, pa možete očekivati da će baterija držati i do dva tjedna.

Nekima će Watch GT 2e biti prvi pametni sat, dok će neki sportaši i rekreativci prelomiti i zamijeniti svoje stare fitness satove koji su mogli mjeriti samo jednu ili dvije stvari s ovim odličnim pametnim satom. Bilo da imate Huawei telefon ili neki drugi Android/iOS telefon, ovog ljeta bi mogli imati bijeli trag na ruci ako nabavite Watch GT 2e.

Sadržaj omogućio Huawei.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije