Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strateški plan

Do 2024. svi će se Opelovi modeli nuditi i s električnim pogonom

Michael Lohscheller, glavni izvršni direktor tvrtke Opel Automobile GmbH
Foto: Opel
15.11.2017.
u 09:02

Do 2020. Opel će na tržište izbaciti četiri elektrificirane linije vozila, uključujući Grandland X PHEV i novu generaciju električne Corse

Michael Lohscheller, glavni izvršni direktor tvrtke Opel Automobile GmbH, predstavio je strateški plan PACE! kojim namjerava povećati održivu konkurentnost i rast. Dobivši sveobuhvatan pristup tehnologijama grupe PSA, Opel će postati vodeći europski proizvođač u smanjenju emisija CO2.

Do 2024. sve će europske linije osobnih automobila biti elektrificirane, nudeći uz učinkovite motore s unutrašnjim izgaranjem i čisti električni pogon na bateriju ili pak plug-in hibridnu verziju. Do 2020. Opel će na tržište izbaciti četiri elektrificirane linije automobila, uključujući Grandland X PHEV i novu generaciju Corse kao posve električnog vozila.

Tvrtka će do 2020. smanjiti troškove za oko 700 eura po autu. Dvije platforme tvrtke grupe PSA – CMP i EMP2 – bit će uvedene u sve Opelove tvornice. SUV utemeljen na platformi EMP2 planira se proizvoditi u Eisenachu 2019., dok vozilo iz D-segmenta utemeljeno na istoj platformi dolazi u Rüsselsheim. Od 2024. nadalje svi će Opelovi modeli biti utemeljeni na zajedničkoj arhitekturi grupe PSA. Sljedeći će 2018. doći Combo, a 2019. nova generacija Corse. Taj će se ritam dalje održavati jednim velikim tržišnim predstavljanjem godišnje.

Michael Lohscheller, glavni izvršni direktor tvrtke Opel Automobile GmbH
1/14

Računajući sve karoserijske izvedbe, Opel će do 2020. predstaviti devet novih modela. Razmještaj novih pogonskih sustava među Opelovim proizvodnim pogonima pratit će prijelaz s GM-ovih motora i prijenosa na one tvrtke Groupe PSA. Sva će se Opelova vozila inženjerski osmišljavati u Rüsselsheimu, koji će se pretvoriti u globalni centar kompetencija za cijelu Groupe PSA. Trenutačno je naglasak na gorivim ćelijama i razvoju automatiziranih voznih tehnologija.

VIDEO: Priprema auta za zimu

Komentara 4

MO
matK.O.
09:28 15.11.2017.

vidi se pomak od kad ih je peugeot preuzeo,možda više neće hrđat toliko:)

HL
Hladan
09:36 15.11.2017.

Ne kupujem francuska auta!

DU
Deleted user
09:32 15.11.2017.

Bit će dobro ako do 2024. Opel uopće bude imao neki model u ponudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije