Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo za legalne

Od srijede 100 milijuna vlasnika iPhonea dobit će ‘novi telefon’

iPhone OS 4 (1)
AFP/Reuters
20.06.2010.
u 15:18

Apple je jedini proizvođač telefona na svijetu koji jednom na godinu sve kupljene telefone besplatno unaprijedi

Više desetaka tisuća naših vlasnika iPhonea, u Hrvatskoj vezanih na mrežu T-Mobilea, od srijede nadalje otkrit će, poput stotine milijuna vlasnika u svijetu, da im se “preko noći” promijenio izgled početnoga ekrana. To je zapravo znak svakom vlasniku iPhonea, iPod Toucha i iPada da mu je unaprijeđen osnovni softver – operativni sustav. Apple je jedini je proizvođač u svijetu koji, obično jednom na godinu, na taj način besplatno unaprijedi sve prodane telefone.

Ove je godine dobar razlog da takav događaj bude šire zamijećen. Unapređenje koje donosi iOS 4 je vrlo veliko: vlasnici će dobiti gotovo posve “novi telefon”. Sam Apple tvrdi da je to od 2007. godine, kad je iPhone prvi put postao dostupan, možda najveći kvalitatitvni skok u upotrebi toga telefona. Što je nova, uspjeli smo sami iskušati na uređaju koji nam je ustupio naš T-Mobile i čini se da tvrdnje stoje.

Najuočljivije je što telefon postaje i naprava za čitanje knjiga i novina. Osim besplatnih, vlasnik će kupljene knjige moći čitati na bilo kojem svojem uređaju. Višezadaćnost koju sada iPhonei dobivjaju znači da će korisnici moći slušati radio i istovremeno prebirati po webu. Bateriji se trajanje neznatno skraćuje, ali – oprez! – digitalni promet se znatno povećava.

 

Komentara 7

IN
InfoMan
21:44 23.06.2010.

Jako je upitno koliko je to dobro da upgrade potpuno mjenja izgled i funkcionalnost telefona. Vecina ljudi bit ce zbunjena. Ako pogledamo sve druge firme (npr Microsoft) nikada upgrade nije mjenjao osnovu funkcionalnost.

Avatar jura-100
jura-100
01:34 21.06.2010.

Kaže \"novinar\" Kiš: \"...vlasnici će dobiti gotovo posve “novi telefon” Ali bogec ne kaže što je to tako revolucionarno da zaslužuje naziv “novi telefon” - osim funkcije čitanja knjiga?!? A i to je baš \"jako\" korisno - tko normalan će će čitati knjigu na takvom ekrančiću...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:29 25.06.2010.

stavis prste na mjesta gdje se dvije antene spajaju i signal padne. da mi je vidjet firmware koji ce to popraviti (iphone 4)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije