Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLVO

Novi XC90 donosi najluksuzniji interijer u povijesti Volva

Volvo XC90
Foto: Volvo
1/7
05.06.2014.
u 10:15

Centralna konzola osmišljena je u stilu velikog tableta, s ekranom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim funkcijama automobila

Potpuno novi XC90 Volvo polako otkriva javnosti. Švedski će proizvođač automobil postupno otkrivati iznutra prema van. Najprije je pokazao interijer i posebne detalje modela. Kompletan automobil bit će predstavljen u kolovozu.

Izvorni XC90, predstavljen 2002. godine, revolucionirao je SUV segment kombinacijom prostranosti, praktičnosti i sigurnosti. Iz Volva najavljuju da će novi XC90 biti, jednako kao i njegov prethodnik, pokretač brojnih promjena u svojoj klasi. Unutrašnjost budućeg XC90 najluksuzniji je Volvov interijer svih vremena. Čist i jednostavan, inspiraciju vuče iz zemlje porijekla, Švedske – zemlje koja ima globalnu reputaciju integriranja posljednje tehnologije s izvornim dizajnom i vrhunskim materijalima.

Centralna konzola osmišljena je u stilu velikog tableta, s ekranom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim funkcijama automobila. Ovaj sustav ukida potrebu za klasičnim gumbima i prekidačima te predstavlja nov način kontrole nad funkcijama automobila. Interijer novog Volva XC90 kombinira odabrane materijale kao što su mekana koža i drvo s ručno rađenim detaljima, ručica mjenjača izrađena od kristalnog stakla slavne švedske kompanije Orrefors, te komande audio sustava s dijamantskim finišom.

Foto: Volvo

Novi XC90 prvi je Volvo postavljen na inovativnu SPA arhitekturu koja daje veće dizajnerske mogućnosti, nudi bolja vozna svojstva te omogućava ugradnju posljednjih sigurnosnih tehnologija, dok u isto vrijeme povećava prostor u unutrašnjosti.

>> Volvo Concept Coupé - P1800 nove generacije

>> Novi Volvo XC90 bit će u prodaji za godinu dana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije