Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO IZDANJE

Novi C3 stigao u Hrvatsku, početna cijena 74.900 kuna

citroën c3 (1)
Foto: Citroën
1/8
14.05.2013.
u 10:35

Atraktivan gradski francuski model u novom je izdanju premijerno pokazan u ožujku

Po cijeni od 74.900 kuna novi se Citroën C3 počeo prodavati na hrvatskom tržištu. U ponudi je s tri paketa opreme - Attraction, Seduction i Exclusive - a za naše je tržište osmišljena i posebna serija Selection. Bogato je opremljena, a košta od 83.900 kuna (za verziju s benzinskim PureTech motorom VTi od 82 konjske snage).

Atraktivan gradski francuski model u novom je izdanju premijerno pokazan u ožujku, na salonu automobila u Ženevi. Očekuje se da će nastaviti uspjeh prethodnika, perjanice marke prodane od 2002. godine u gotovo tri milijuna primjeraka.

Citroën C3 zadržao je veliko vjetrobransko staklo Zénith koje nudi najbolju vidljivost u klasi. Stil mu je izražajniji, a ističu se nova, dinamičnija prednja svjetla. Dnevna LED svjetla ugrađena su u odbojnik Nova su, naravno, i stražnja svjetla. Novi C3 donosi nove, još učinkovitije motore (od 87 g/km CO2). Benzinski PureTech motori, primjerice, mogu se pohvaliti 15 posto većom snagom i smanjenjem potrošnje za 25 posto, u odnosu na prethodni model.

U putničkoj kabini povećana je udobnost, oprema je bogatija. Novi Citroën C3 može biti opremljen kamerom za vožnju unatrag i senzorima za pomoć pri parkiranju, audiosustavom RD4 mp3, priključnom kutijom Connecting Box (komplet za telefoniranje bez ruku Bluetooth, 3,5-mm i USB utičnica), navigacijskim sustavom eMyWay, sustavom Hi-Fi®...

Serijski donosi, primjerice, prednje i bočne zračne jastuke, klima uređaj, ABS, REF, AFU, daljinsko centralno zaključavanje, el. podešavanje retrovizora, el. podizanje prednjih stakala, progresivni servo upravljač podesiv po visini i dubini, putno računalo, preklopivu stražnju klupu (2/3-1/3). Nedostaje nam ipak radio uređaj, kojeg nalazimo u srednjem Seduction paketu opreme, s kojim novi C3 košta od 82.900 kn.

Novi Citroën C3 među najkompaktnijim je vozilima u klasi. S duljinom od 394 cm, širinom od 171 cm i krugom okretanja od 102 cm, prilagođen je gradskoj vožnji. No, zbog kompaktnih vanjskih dimenzija nije ugrožena prostranost kabine. Također, obujam prtljažnika od 300 litara na razini je najboljih vozila u klasi.

>> FOTO Mali obiteljski jednovolumen s vrlo štedljivim dizelskim strojem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije