Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj magazina AutoStyle

Zašto Hrvatska nije još uvela vinjete? I hoće li ih ikada uvesti?

AutoStyle
Foto: VL
24.09.2015.
u 14:00

U novom broju saznajte sve o naplati cestarina i zašto se na vinjete gleda kao na dvosjekli mač. Donosimo i korisne savjete za tehnički pregled, kao i zanimljive novosti iz svijeta tehnologije i tržišta automobila.

Stara boljka hrvatskog sustava naplate cestarina tijekom ljeta opet je bila aktualna zbog kilometarskih kolona pred naplatnim kućicama na uobičajenim turističkim rutama. Zašto nemamo vinjete? To se pitanje čulo puno puta.

U novom broju magazina AutoStyle – koji će za samo pet kuna na kioscima biti ponuđen uz Večernji list – donosimo detaljnu analizu načina naplate cestarina u državama koje nas okružuju, ali i u ostalim europskim zemljama. Istražili smo koliko su zastupljene vinjete i kojim se pravcima možemo voziti za koliko novca. Iz naše analize može se iščitati i odgovor na pitanje zašto Hrvatska još nije uvela vinjete. Turistička smo zemlja, pa bismo tijekom turističke sezone od autocesta manje zaradili na vinjetama nego na trenutnom modelu naplate cestarina.

Osim o vinjetama, u novom broju magazina AutoStyle možete čitati o sigurnom načinu prijevoza djece u automobilima, o šteti koju mogu nanijeti predmeti koje obično prevozimo u kabini automobila. Analizirali smo zbog kojih kvarova u Hrvatskoj automobili najčešće padaju na tehničkom pregledu te kako taj godišnji pregled najjednostavnije proći.

Novi broj magazina AutoStyle također donosi pregled noviteta premijerno izloženih na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu, ali i iskustva s prvih vožnji nove Kije Cee'd, Fiata 500, Mercedesa GLC. O ostalim novitetima, naprednoj tehnologiji, kućanskim pomoćnicima sa znakom premium automobilskih marki, ali i brojnim drugim temama čitajte u novom broju magazina AutoStyle.

Potražite na svim kioscima u utorak 29. 9. Večernjakov superpaket: Večernji list + AutoStyle za samo 12 kuna i saznajte koji su trendovi i zanimljivosti u automobilskom svijetu.

Foto: VLm

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije