Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE PROPUSTITE

Novi AutoStyle u srijedu na dar uz Večernji list

VL
19.03.2024.
u 08:00

Novi AutoStyle u srijedu, 20. ožujka, dolazi na dar uz Večernji list, a donosi detaljnu krvnu sliku europskog voznog parka, kao i pregled automobila koje je moguće kupiti uz državni poticaj, izračun isplativosti vožnje na plin, usporedbu cijena ljetnih guma…

Električni auti od 2027. godine trebat će 'putovnice za baterije' da uđu u Europsku uniju, kako bi se omogućila veća transparentnost ugrađenih materijala – što je konkretno u njih ugrađeno i odakle ta sirovina potječe. Digitalni dokumenti bit će povezani s VIN-om i QR kodom koji će, kada se skenira, otkriti informacije o izvorima i prirodi sirovina, ali i o stanju baterije. Taj je potez dio nove EU uredbe, koja zahtijeva od proizvođača baterija ili vozila da otkriju emisije ugljika iz proizvodnje i postupno uključe veće udjele recikliranih materijala do 2035. godine, kada Europska unija planira zabraniti prodaju novih ICE automobila (osim onih pogonjenih e-gorivom). Putovnice baterija trebale bi rasvijetliti često nejasne kanale nabave baterija. Koštat će između 7 i 13 eura po bateriji te će povećati pouzdanost opskrbnog lanca – znat će se tko je što ugradio, kada i gdje. Više o najavljenim putovnicama za baterije električnih automobila, ali i o mnogim drugim temama, pročitajte u novom broju magazina AutoStyle koji u srijedu, 20. ožujka, dolazi na dar uz Večernji list.

Foto: VL

 

VEZANI ČLANCI:

 

Razotkrivamo i koliko je hibrida i električnih vozila diljem Europe, koliko pojedine države imaju automobila na 1000 stanovnika. Često znamo reći da vozimo prastare automobile, no prosječan hrvatski automobil nije među najstarijima u Europskoj uniji. Zapravo spadamo u zlatnu sredinu, budući da 11 država članica EU ima stariji vozni park od Hrvatske: Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka i Španjolska. No, tamo smo samo u brojčanom smislu, jer sve države u koje se nastojimo ugledati imaju novije, naprednije i sigurnije automobile. Interesa za kupnju novijih vozila ima, ponuda je u salonima također bogata, no muče nas financije. Istražili smo stoga i koji će se sve električni auti moći kupiti uz poticaje, s novim ograničenjem od 50.000 eura, a izračunali smo i nakon koliko se isplati investicija u auto s plinskom instalacijom. Koje su najbolje ljetne gume te koliko koštaju? Pročitajte u magazinu AutoStyle, najnakladnijem automobilskom magazinu u Hrvatskoj, koji donosi i najnovije rezultate testiranja ljetnih guma, kao i usporedbu njihovih cijena kod hrvatskih i slovenskih vulkanizera te u internet trgovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije