Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Nova Opel Astra - kompaktnija i 200 kg lakša uz moderne motore i tehnologiju

Opel Astra
Foto: Opel
1/8
02.06.2015.
u 13:20

Bez obzira na manje dimenzije, Opel najavljuje da će nova Astra biti prostranija od dosadašnjeg modela

Opel je objavio prve fotografije i informacije o novoj Astri. Jedanaesta generacija Opelovog kompaktnog modela i jednog od najpopularnijih auta u Hrvatskoj premijerno će biti prikazana u rujnu na salonu u Frankfurtu.

Nova Astra temelji se na posve novoj laganoj arhitekturi vozila i 200 je kg lakša nego do sada. Velika masa je do sada bila najveća Opelova boljka i u tom segmentu je Opel zaostajao za konkurentima.

Astra je sada kompaktnija. Dužina joj je smanjena za pet cm, na ukupno 437 cm. Niža je 2,6 cm (146 cm) pa je i Astrin nastup sportskiji i aerodinamičniji (koeficijent otpora zraka 0,30).

Ali, bez obzira na manje dimenzije, Opel najavljuje da će nova Astra biti prostranija od dosadašnjeg modela. Također, osjetno je bogatija naprednim tehnologijama. Nova Astra nudi pametni sustav svjetala budućnosti IntelliLux s potpuno LED matricom. Novi sustav omogućuje vožnju s dugim svjetlima koja ne zasljepljuju. Taj će sustav prvi put biti dostupan u kompaktnoj klasi, čineći tako vrhunsku tehnologiju svjetala dostupnom dosad najširoj publici.

Astra donosi evoluciju i na polju multimedije. Novi sustav OnStar, naime, obuhvaća čitav niz modernih sigurnosnih sustava. Najnovija generacija multimedijskog sustava IntelliLink poveziva je s pametnim telefonima koji koriste Googleov Android Auto te Appleov Car Play. Putem interneta mogu se na zaslonu automobila koristiti aplikacije poput WatsApp-a i Skypea, a sustav koristi i Google maps za GPS navigaciju. Vrhunska sjedala nude funkciju masaže, ventilaciju i podešavanje sjedala po širini.

– Naši su inženjeri razvili novu Astru od poslovične nule. Sportski dizajn čini da lako upada u oko. Dimenzijama je manja, ali su joj znatno povećani prostranost i udobnost – rekao je dr. Karl-Thomas Neumann, glavni izvršni direktor Opel grupe.

Foto: Opel

>> Nova Corsa OPC još je veća prijetnja razvikanim jurilicama

>> 'Veći mi je izazov dizajnirati interijer nego vanjski izgled'

Komentara 5

MI
mistery
19:51 02.06.2015.

Super izgleda

GI
giglibigli
19:04 02.06.2015.

nije samo lakša,puno bolje izgleda, pomalo podsjeća na A3

Avatar Milokliz
Milokliz
22:01 02.06.2015.

Ljepša od folcike puno... Opeli zadnjih godina stvarno lijepo izgledaju, kao pravi automobili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije