Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Njemački crossover u novom izdanju koketira s višom klasom

Foto: Sandra Mikulčić
1/5
08.07.2022.
u 15:35

Isprobani Volkswagen T-Roc 1,5 TSI EVO DSG Style, njemački kompaktni crossover, u novom izdanju donosi svjež dizajn i inovativne sustave potpore

Volkswagenovim SUV modelima na našem se tržištu nedavno pridružio dotjerani T-Roc i odmah se svrstao među traženije modele te marke. Provjerili smo stoga što nudi izvedba pogonjena 1,5-litrenim TSI benzincem te opremljena DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom i Style opremom. Naš je benzinac vozaču u ruke stavio 150 konja koji odlično surađuju s nenametljivim automatikom. Snage je na raspolaganju dovoljno u svakom trenutku, u svakom režimu vožnje.

T-Roc je dimenzijama prava mjera da se uklopi i u gradski ritam i u obiteljske potrebe. Ugodan je i lako upravljiv, dovoljno prostran i robustan. Ovisno o paketu opreme, novi T-Roc opremljen je tehnologijom iz viših klasa vozila te nudi i djelomično automatiziranu vožnju. Unutrašnjost je obogaćena kvalitetnim materijalima pa je kontrolna ploča dobila mekanu izvedbu umjesto tvrde plastike. Redizajniran je zaslon infotainmenta, a Digital Cockpit stiže serijski. Zaslon infotainment sustava sada je dizajniran kao tablet te ima dimenzije od 8,0’’ ili 9,2’’. T-Roc, dakle, serijski dolazi s digitalnim kombiniranim instrumentom koji je opcijski dostupan do veličine od 10,25’’ inča kao Digital Cockpit Pro. Takav je bio i u testnom primjerku te daje dojam premium automobila.

Već je početna oprema izdašna, a isprobanoj Style razini teško je naći nedostatak. Sadrži, među ostalim, automatsko održavanje razmaka i Front Assist do brzine od 210 km/h s funkcijom potpunog zaustavljanja, City kočnicu u nuždi, LED glavna i stražnja svjetla, pomoć pri parkiranju, multifunkcijsku kameru, višenamjenski upravljač presvučen kožom, automatski dvozonski klima-uređaj, bežičnu povezivost za Apple CarPlay, 17-inčne lakometalne naplatke. Testni primjerak, uz dodatnu opremu, stoji 256.132 kn. VW T-Roc cjenovno starta od 184.746 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije