Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST Dan nakon objave HAK-ovih rezultata

Nakon kritike, WC kakav se viđa samo u TV reklamama

aut_wc_tx.jpg
import
10.07.2007.
u 18:43

Blistave WC-školjke i pisoari, sjajna ogledala i umivaonici, miris svježine, keramika koja se cakli, čistoća i sjaj kakvi se mogu vidjeti samo na TV reklamama za sredstva za čišćenje kupaonica – takvi su se prizori mogli vidjeti jučer u WC-ima na odmorištu Krka u blizini Skradina, pokraj autocese A1.

Dan nakon što je Hrvatski autoklub objavio rezultate tzv. eurotestova pratećih uslužnih objekata 2007., odnosno svoja viđenja uređenosti odmorišta uz autocestu, stanje u kritiziranim WC-ima na odmorištu Krka posve je drukčije.

U higijenskom testu lošim je ocijenjena čistoća kvaka na vratima WC-a, a neprimjerenim to što je stolić za presvlačenje dojenčadi smješten u ženskom WC-u.

U drugom se testu pokazalo da prostirka za presvlačenje djece higijenski ne zadovoljava, odnosno da je opasna za zdravlje, upozorili su sudionici HAK-ove ophodnje.

No jučer je, uvjerili smo se, sve izgledalo drukčije. Čistačice su stalno brisale podove, a posebnu su pažnju, kako se dalo vidjeti, posvetili stoliću za presvlačenje djece kod ulaza u ženski WC.


'To je bio trenutak’

– Vjerujte, bio sam iznenađen kad sam čuo za te rezultate. Inače, mnogi hvale upravo čistoću naših WC-a. To je vjerojatno bio trenutak, a bili su i kišni dani. Dvije čistačice u pravilu svakih desetak minuta provjeravaju stanje u WC-ima. A što se tiče stolića za presvlačenje, vjerojatno je netko trenutak prije nešto prolio ili takvo što – kaže Ivan Kovilić, koncesionar odmorišta na Krki. (gš)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije